Porkkanakakku uuniomenakierteellä

Porkkanakakku uuniomenakierteellä

45 minuuttia
Perinteinen porkkanakakku saa uutta potkua uuniomelta maistuvista raidoista. Helppo, sekoitettava pohja valmistuu hetkessä ja samalla saat herkkua koko uunipellillisen verran. Loistavasti pakastuksen kestävä porkkanakakku on myös ihana vierasvara.

Tee näin:

Porkkanakakku uuniomenakierteellä
  • Valmista porkkanakakku uuniomenakierteellä vuoraamalla ensin syvä uunipelti leivinpaperilla.
  • Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
  • Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, suola, kaneli ja sokerit ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja kananmunat ja sekoita kevyesti.
  • Lisää porkkanaraaste ja mantelirouhe ja kääntele sekaisin. Levitä taikina uunipellille.
  • Sekoita kananmunat uuniomenarahkaan. Lusikoi rahkatäyte pohjan päälle raidoiksi.
  • Vedä veistä kevyesti taikinan läpi, jotta täyte marmoroituu hieman pohjan kanssa.
  • Paista porkkanakakku uuniomenakierteellä uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Tämä porkkanakakku säilyttää mehevyytensä ja makunsa myös pakastettuna! Laita osa kakusta pakastimeen vierasvaraksi.

Ainekset

Porkkanakakku uuniomenakierteellä
Vehnäjauhoja
4 dl
Ruokasoodaa
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
Kanelia
1 rkl
Sokeria
2 dl
Fariinisokeria
1½ dl
Rypsiöljyä
2½ dl
Kananmunia
4
Raastettu porkkanoita
300 g
Grammaa mantelirouhe
100
Uuniomenaraidat
400 g eli 2 prk
Kananmunia
2
Lisää herkullisia ideoita