Burgundin pata

Burgundin pata

Arvioi

(19)

Burgundin pata on herkullinen, ranskalainen lihapata. Punaviini, pekoni, valkosipuli ja sienet antavat lihapadalle makua!

Ainekset

Annokset
  • 600 g luutonta naudanlihaa, etuselkää tai lapaa
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 dl punaviiniä
  • 2½ dl lihalientä
  • 100 g savustettua pekonia
  • 8 paistisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa liha paloiksi. Ruskista lihat voissa paistinpannulla. Lisää lihat sitten kattilaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon jauhot, tomaattipyree, laakerinlehdet ja timjami. Kaada sitten viini ja liemi. Anna muhennoksen kypsentyä kannen alla noin 1 ½ tuntia. Revi pekoni paloiksi. Kuori ja halutessasi myös halkaise sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lohko sienet halutessasi. Paista pekoni, sipuli, valkosipuli ja sienet voissa paistinpannulla. Laita ne kattilaan muhennoksen sekaan ja anna kaiken kypsentyä vielä 10 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoile keitettyjen perunoiden kera.