Burgundin pata

Burgundin pata

Burgundin pata on herkullinen, ranskalainen lihapata. Punaviini, pekoni, valkosipuli ja sienet antavat lihapadalle makua!
Arvioi (12)

Minun arvosanani

Burgundin pata

Burgundin pata on herkullinen, ranskalainen lihapata. Punaviini, pekoni, valkosipuli ja sienet antavat lihapadalle makua!

Annoslukumäärä
  • 600 g luutonta naudanlihaa, etuselkää tai lapaa
  • Arla Meijerivoita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 dl punaviiniä
  • 2½ dl lihalientä
  • 100 g savustettua pekonia
  • 8 paistisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä

Ohjeet

Leikkaa liha paloiksi. Ruskista lihat voissa paistinpannulla. Lisää lihat sitten kattilaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon jauhot, tomaattipyree, laakerinlehdet ja timjami. Kaada sitten viini ja liemi. Anna muhennoksen kypsentyä kannen alla noin 1 ½ tuntia. Revi pekoni paloiksi. Kuori ja halutessasi myös halkaise sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lohko sienet halutessasi. Paista pekoni, sipuli, valkosipuli ja sienet voissa paistinpannulla. Laita ne kattilaan muhennoksen sekaan ja anna kaiken kypsentyä vielä 10 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Suositellut tuotteet