Isänpäiväkakku

Isänpäiväkakku

Isänpäiväkakussa itse tehdyt koristeet päihittävät kauppojen valmisversiot mennen tullen.
Arvioi (7)

Minun arvosanani

Isänpäiväkakku

Isänpäiväkakussa itse tehdyt koristeet päihittävät kauppojen valmisversiot mennen tullen.

Annoslukumäärä

Pohja

Täyte

Kuorrute

  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl kylmää vettä

Koristeet

  • 50-70 g tummaa suklaata
  • 1 tl öljyä

Ohjeet

Valmista ensin kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa keskenään ja sekoita ne sitten vaahdon joukkoon. Sulata voi ja lisää jäähtynyt voisula taikinan joukkoon. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22 cm leveä vuoka. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa paistamisen loppuvaiheessa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä paiston jälkeen ja puolita jäähtynyt kakku keskeltä kahteen pyöreään osaan. Sulata pieni määrä suklaata vesihauteessa öljyn kanssa. Pursota sulatetusta suklaasta leivinpaperin päälle koristeita ja nosta ne tason päällä jääkaappiin hyytymään koristeluvaihetta odottamaan. Älä sulata kaikkea suklaata vaan muista säästää osa suklaasta kakun reunojen koristelua varten. Sekoita täytteeseen tulevat kananmuna, maito, kuohukerma ja perunajauhot keskenään. Sekoittele täytettä liedellä ja anna kiehahtaa. Mausta kiehahtanut ja paksuuntunut täyte vanilliinisokerilla ja nosta se jäähtymään kylmään vesihauteeseen. Levitä jäähtynyt täyte kakun välikerrokseen. Valmista kakun kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi keskenään. Lastuta säästämäsi suklaa veitsellä reunojen koristelua varten. Kuorruta kakku. Kun kuorrute on vielä tuoretta, koristele kakun reunat suklaalastuilla. Irrota jääkaapissa jähmettyneet koristeet varovasti leivinpaperin päältä ja viimeistele kakku.

Vinkit

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa -blogin Maija!

Suositellut tuotteet