Pannupiiras

Pannupiiras

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Pannupiiras tuo uusia tuulia perinteisten suolaisten piirakoiden maailmaan. Rapea kuori ja maukas täyte tekevät pannupiiraasta herkullisen makunautinnon.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 4 annosta

  • 2 voitaikinalevyjä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g sieniä kanttarelli tai herkkusieni
  • 600 g jauhelihaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % (1prk) Ruokakerma 22 % laktoositon
  • muutamia timjamin oksia tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 kananmuna

Tee näin:

Tee näin:

Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan. Kuori ja silppua valkosipulit. Puhdista ja pilko sienet. Kuumenna valurautapaistinpannu (halkaisija noin 20 cm). Varmista, että pannussa ei ole muovi- tai puuosia. Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta liha kevyesti suolalla. Lisää sienet ja valkosipuli, ja ruskista vielä hetki. Kaada joukkoon Arla Keittiö Ruokakerma. Keitä kokoon pari minuuttia. Mausta timjamilla. Nosta pannu sivuun jäähtymään. Kauli voitaikina jauhotetulla alustalla täytteen jäähtyessä. Kauli taikina pannun halkaisijaa noin 5 cm leveämmäksi. Nosta taikina pannun päälle ja leikkaa ylijäävät reunat pois. Leikkaa ylijääneestä taikinasta suikaleita ja letitä suikaleet tai nipistä kaksi suikaletta päistä yhteen ja rullaa kierteille. Koristele pannupiiras taikinakierteillä ja voitele koko komeus kanamunalla. Pistele piirakkaan veitsellä muutama reikä ja paista 225°C asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea. Tarjoa piirakka lämpimänä raikkaan salaatin kera.

Vinkki

Jos et omista valurautapannua, voit valmistaa piiraan myös piirakkavuokaan.

Lisää herkullisia ideoita