Pannupiiras

Pannupiiras

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Pannupiirakka tuo uusia tuulia perinteisten suolaisten piirakoiden maailmaan. Yhden pannun piirakka kulkee hellalta uunin kautta pöytään. Rapea kuori ja rehti täyte tekevät pannupiirakasta herkullisen makunautinnon.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 4 annosta

  • 2 voitaikinalevyjä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g sieniä kanttarelli tai herkkusieni
  • 600 g jauhelihaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % (1prk) Ruokakerma 22 % laktoositon
  • muutamia timjamin oksia tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 kananmuna

Tee näin:

Vinkki

Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan.
Kuori ja silppua valkosipulit. Puhdista ja pilko sienet. Kuumenna valurautapaistinpannu (halkaisija noin 20 cm). Varmista, että pannussa ei ole muovi- tai puuosia. Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta liha kevyesti suolalla. Lisää sienet ja valkosipuli, ja ruskista vielä hetki. Kaada joukkoon Arla Keittiö Ruokakerma lihalle. Keitä kokoon pari minuuttia. Mausta timjamilla. Nosta pannu sivuun jäähtymään.
Kauli voitaikina jauhotetulla alustalla täytteen jäähtyessä.
Kauli taikina pannun halkaisijaa noin 5 cm leveämmäksi. Nosta taikina pannun päälle ja leikkaa ylijäävät reunat pois. Leikkaa ylijääneestä taikinasta suikaleita ja letitä suikaleet tai nipistä kaksi suikaletta päistä yhteen ja rullaa kierteille. Koristele pannupiiras taikinakierteillä ja voitele koko komeus kanamunalla. Pistele piirakkaan veitsellä muutama reikä ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea. Tarjoa piirakka lämpimänä raikkaan salaatin kera.
Vinkki! Jos et omista valurautapannua, voit valmistaa piiraan myös piirakkavuokaan.