Pannupiiras

Pannupiiras

Pannupiiras tuo uusia tuulia perinteisten suolaisten piirakoiden maailmaan. Rapea kuori ja maukas täyte tekevät pannupiiraasta herkullisen makunautinnon.
https://www.arla.fi/reseptit/pannupiiras/

Tee näin:

  • Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan.
Valmista täyte
  • Kuori ja silppua valkosipulit. Puhdista ja pilko sienet.
  • Kuumenna valurautapaistinpannu (halkaisija noin 20 cm). Varmista, että pannussa ei ole muovi- tai puuosia.
  • Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta liha kevyesti suolalla.
  • Lisää sienet ja valkosipuli, ja ruskista vielä hetki.
  • Kaada joukkoon Arla Lempi Ruokakerma. Keitä kokoon pari minuuttia.
  • Mausta timjamilla ja nosta pannu sivuun jäähtymään.
Kokoa pannupiiras
  • Kauli voitaikina jauhotetulla alustalla täytteen jäähtyessä. Kauli taikina pannun halkaisijaa noin 5 cm leveämmäksi. Nosta taikina pannun päälle ja leikkaa ylijäävät reunat pois.
  • Leikkaa ylijääneestä taikinasta suikaleita ja letitä suikaleet tai nipistä kaksi suikaletta päistä yhteen ja rullaa kierteille.
  • Koristele pannupiiras taikinakierteillä ja voitele koko komeus kanamunalla.
  • Pistele piirakkaan veitsellä muutama reikä ja paista 225°C asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea.
  • Tarjoa piirakka lämpimänä raikkaan salaatin kera.
Valmis!
Vinkki

Jos et omista valurautapannua, voit valmistaa piiraan myös piirakkavuokaan.

Ainekset

Torttutaikinalevyä
2
Valkosipulinkynsiä
2
Sieniä kanttarelli tai herkkusieni
200 g
Jauhelihaa
600 g
Rypsiöljyä
1 rkl
Suolaa
ripausta
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 % (1prk)
2 dl
Timjamia tai 1 tl kuivattua timjamia
oksaa
Kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita