Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka

Tämä maukas ja mehevä jauhelihapiirakka sisältää jauhelihaa, sipulia, persiljaa ja tietenkin mehevää juustoraastetta - nam!

Tee näin:

  • Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen muruseokseen.
  • Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 22-24 sentin piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla.
  • Anna pohjan viiletä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  • Esipaista pohjaa uunin alaosassa 10 minuuttia.
  • Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli-valkosipulisilppu rasvassa pannulla. Ota pannu levyltä.
  • Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree, persilja, 2 dl juustoraasteesta ja mausteet.
  • Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Ripottele loput juustoraasteesta päälle.
  • Nosta piiras uunin keskiosaan ja paista noin 20 minuuttia.
  • Tarjoa lämpimän piiraan kanssa yrttisekoituksella maustettua crème fraîchea.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Vehnäjauhoa
2½ dl
75 g
125 g
Täyte
2 rkl
Sipuli hienonnettuna
1
Jauhelihaa
500 g
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
3
Tomaattipyreetä
¾ dl
Persiljaa hienonnettuna
1 dl
150 g
Suolaa
1 tl
Valkopippuri
¼ tl
Tarjoiluun
200 g
Yrttisekoitusta
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Kanapiirakka
1 tunti
Kanapiirakka
(32)