Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(12)

Tämä maukas ja mehevä jauhelihapiirakka sisältää jauhelihaa, sipulia, persiljaa ja tietenkin mehevää juustoraastetta - nam!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Taikina

Täyte

  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 500 g jauhelihaa
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ¾ dl tomaattipyreetä
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 150 g Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen muruseokseen. Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 22-24 sentin piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla. Anna pohjan viiletä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli-valkosipulisilppu rasvassa pannulla. Ota pannu levyltä. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree, persilja, 2 dl juustoraasteesta ja mausteet. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Nosta piiras uunin keskiosaan ja paista noin 20 minuuttia.

Tarjoa lämpimän piiraan kanssa yrttisekoituksella maustettua crème fraîchea.

Lisää herkullisia ideoita