Munakokkeli eli scrambled eggs

Munakokkeli eli scrambled eggs

Munakokkeli eli scrambled eggs on tuttu aamiaissuosikki. Se sopii hyvin viikonlopun pitkille aamiaisille tai brunssille. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/munakokkeli-eli-scrambled-eggs/

Tee näin:

Munakokkeli
  • Aloita munakokkelin valmistus rikkomalla kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon kuohukerma tai maito ja mausteet.
  • Sulata voi pannulla miedolla lämmöllä. Kaada munaseos pannulle ja kypsennä silloin tällöin sekoitellen n. 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä.
  • Valmiina munakokkeli on melko kiinteää. Viimeistele munakokkeli lisäämällä päälle raejuusto.
  • Tarjoile munakokkeli salaatin tai ruskistettujen pekoniviipaleiden ja paahtoleivän kanssa.
Valmis!
Vinkki

Raasta mukaan 1 dl suosikkijuustoasi esim. Castello Artfully Authentic Cheddaria

Munakokkeli eli scrambled eggs Q&A

Munakokkeli on herkullinen aamupalavaihtoehto viikonloppuaamuihin ja miksei arkiaamuihinkin. Lue lisää alta!

Miten munakokkelia tehdään?
Munakokkelin valmistaminen raejuuston kanssa on uskomattoman helppoa. Siksi se sopii erinomaisesti aamiaiseksi. Vatkaa munat, mausta suolalla ja pippurilla ja paista ne pannulla sulatetun voin kanssa keskilämmöllä. Kypsennä niitä noin 3 minuuttia, kun sekoitat niitä huolellisesti. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää päälle puolet raejuustosta, jotta se sulaa hieman lämmössä, ja lisää sitten loput sekä ripaus ruohosipulia ja tuoretta pippuria.
Miten munakokkeli säilyy?
Munakokkeli riittää 3-4 päiväksi. Säilytä ylijäämät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Varmista, että annat sen jäähtyä, ennen kuin siirrät sen astiaan kondensaation välttämiseksi. Jos mahdollista, säilytä munat ja täytteet erillisissä astioissa, jotta ruokalaji ei vetisty. Ylijäämät voi lämmittää uudelleen pannulla keskilämmöllä, mutta älä paista niitä pitkään, sillä se voi kuivattaa munakokkelin.
Voiko raejuuston laittaa munakokkeliin?
Kyllä, voit lisätä raejuustoa munakokkeliin. Sitä voidaan käyttää munakokkelin täytteenä tai lisätä suoraan munaseokseen. Reseptissämme raejuustoa sisältävään munakokkeliin olemme valinneet ensin mainitun vaihtoehdon, koska sen lisääminen seokseen tekee siitä melko märkää ja vaikeuttaa täydellisen munakokkelin valmistamista. Kun raejuusto kuitenkin laitetaan kuumaan seokseen ja sekoitetaan kunnolla, se sulaa hieman ja sen maut sekoittuvat kauniisti.

Ainekset

Munakokkeli
Kananmunia
6
3 dl
1 dl
Valko- tai mustapippuria
Suolaa
ripausta
Silputtua ruohosipulia
Lisäksi
Pekonisiivuja
140 g
Paahtoleipää
4 siivua
Lisää herkullisia ideoita
Menemen
Menemen
(46)

Helppoja aamuja munakokkelin ja raejuuston kera

Munakokkeli on tunnettu sen ihanan pehmeästä rakenteesta. Siinä on kuohkea rakenne, joka tekee pehmeyden ja mukavan suutuntuman. Mutta entä jos kertoisimme, että on olemassa helppo tapa tehdä tästä pehmeästä ja täyteläisestä ruoasta vielä pehmeämpi? Vastaus on yhdistää munakokkeli ja raejuusto, joka tekee munakokkeliin kermaisen täytteen.

Täyteläinen ja kermainen raejuusto tuo munakokkeliin kivaa suutuntumaa

Pehmeä, valkoinen raejuusto tunnetaan kermaisesta koostumuksestaan, sekä raikkaasta ja kirpeästä maustaan. Lisäksi se on myös hieman makeaa ja suolaista samaan aikaan.

Monimutkaisen makuprofiilinsa ansiosta se sopii mainiosti monenlaisten ruokien lisukkeeksi. Se tekee myös munakokkelista ruokaisamman, sillä se tekee ruokalajista entistä täyteläisemmän, pehmeämmän rakenteeltaan ja siten herkullisemman.

Tee yksinkertainen ja herkullinen aamiainen

Kananmunista, olipa ne missä muodossa tahansa, valmistetaan ihania aterioita. Munakokkeli raejuuston kanssa eivät ole poikkeus! Sinänsä se on täydellinen ateria aloittaa päivä.

Se on myös loistava vaihtoehto "pääruoaksi" brunssivalikoimassa, jossa on erilaisia makeita ja suolaisia ruokia, sillä ne on helppo valmistaa monelle ihmiselle. Voit tarjoilla niitä tanskalaisen ruisleivän tai rapean hapankorppujauholeivän viipaleiden kera, jotta ne saisivat hieman kontrastia tekstuuriinsa.

Lisää pekoni, yrtit ja vihannekset

Jos haluat korostaa raejuuston luonnollista suolaisuutta ja lisätä samalla pehmeän ruoan rakennetta, ripottele siihen pekonimurskaa. Pekonin suolaisuus korostaa ruokalajin makuja ja leikkaa sen täyteläisyyttä.

Munakokkeli raejuustolla maistuu myös hyvältä vihannesten kera. Kokeile vaihtoehtoja, kuten paistettuja tomaatteja, jotka tuovat makua, paistettuja sieniä ja pinaattia, jotka tuovat lihaisaa umamia ja hieman kitkeryyttä, tai kevyesti paistettuja keltaisia paprikoita ja salottisipulia, jotka tuovat makeutta, umamia ja rapeutta.

Jos etsit tapoja piristää munakokkelia, paras tapa on käyttää hieman kitkeriä ja pippurisia tuoreita yrttejä, kuten vesikrassia, persiljaa ja basilikaa, ruohosipulin lisäksi, jonka olemme sisällyttäneet munakokkelireseptiin.