Raasta mukaan 1 dl suosikkijuustoasi esim. Castello Artfully Authentic Cheddaria
Munakokkeli on herkullinen aamupalavaihtoehto viikonloppuaamuihin ja miksei arkiaamuihinkin. Lue lisää alta!
Kananmunia
|
6 |
---|---|
3 dl | |
1 dl | |
Valko- tai mustapippuria
|
|
Suolaa
|
ripausta |
Silputtua ruohosipulia
|
Pekonisiivuja
|
140 g |
---|---|
Paahtoleipää
|
4 siivua |
Munakokkeli on tunnettu sen ihanan pehmeästä rakenteesta. Siinä on kuohkea rakenne, joka tekee pehmeyden ja mukavan suutuntuman. Mutta entä jos kertoisimme, että on olemassa helppo tapa tehdä tästä pehmeästä ja täyteläisestä ruoasta vielä pehmeämpi? Vastaus on yhdistää munakokkeli ja raejuusto, joka tekee munakokkeliin kermaisen täytteen.
Pehmeä, valkoinen raejuusto tunnetaan kermaisesta koostumuksestaan, sekä raikkaasta ja kirpeästä maustaan. Lisäksi se on myös hieman makeaa ja suolaista samaan aikaan.
Monimutkaisen makuprofiilinsa ansiosta se sopii mainiosti monenlaisten ruokien lisukkeeksi. Se tekee myös munakokkelista ruokaisamman, sillä se tekee ruokalajista entistä täyteläisemmän, pehmeämmän rakenteeltaan ja siten herkullisemman.
Kananmunista, olipa ne missä muodossa tahansa, valmistetaan ihania aterioita. Munakokkeli raejuuston kanssa eivät ole poikkeus! Sinänsä se on täydellinen ateria aloittaa päivä.
Se on myös loistava vaihtoehto "pääruoaksi" brunssivalikoimassa, jossa on erilaisia makeita ja suolaisia ruokia, sillä ne on helppo valmistaa monelle ihmiselle. Voit tarjoilla niitä tanskalaisen ruisleivän tai rapean hapankorppujauholeivän viipaleiden kera, jotta ne saisivat hieman kontrastia tekstuuriinsa.
Jos haluat korostaa raejuuston luonnollista suolaisuutta ja lisätä samalla pehmeän ruoan rakennetta, ripottele siihen pekonimurskaa. Pekonin suolaisuus korostaa ruokalajin makuja ja leikkaa sen täyteläisyyttä.
Munakokkeli raejuustolla maistuu myös hyvältä vihannesten kera. Kokeile vaihtoehtoja, kuten paistettuja tomaatteja, jotka tuovat makua, paistettuja sieniä ja pinaattia, jotka tuovat lihaisaa umamia ja hieman kitkeryyttä, tai kevyesti paistettuja keltaisia paprikoita ja salottisipulia, jotka tuovat makeutta, umamia ja rapeutta.
Jos etsit tapoja piristää munakokkelia, paras tapa on käyttää hieman kitkeriä ja pippurisia tuoreita yrttejä, kuten vesikrassia, persiljaa ja basilikaa, ruohosipulin lisäksi, jonka olemme sisällyttäneet munakokkelireseptiin.