Siideripossu

Siideripossu

Arvioi

(34)

Porsaankyljykset paahtuvat mureiksi syysomenoiden ja siideri-smetanakastikkeen seurassa. Tämä koko perheen sunnuntaiateria on maukas päätös viikolle!

Ainekset

Annokset
  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • 2 omenaa (Royal Gala)
  • 4 porsaan kylkeä
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä
  • 4 salvian lehteä
  • ⅓ l kuivaa omenasiideriä
  • 120 g Arla Lempi smetanaa Smetana laktoositon

Tee näin:

Tee näin:

Esityöt

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kiehauta suolattu vesi perunoita varten. Kuori perunat ja puolita ne. Esikypsennä perunoita n. 15 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Pese omenat ja leikkaa lohkoiksi.

Kyljykset

Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Lorauta uunipadan pohjalle oliiviöljyä ja ruskista kyljykset molemmin puolin liedellä kovalla lämmöllä. Nosta kyljykset pois padasta ja ruskista sipulit samassa rasvassa. Lisää hieman öljyä tarvittaessa.

Kaikki pataan

Lisää pataan omenan lohkot ja salvian lehdet. Paista vielä hetki, jotta sipulit ja omenat karamellisoituvat kullanruskeiksi. Nosta esikypsyneet, valutetut perunat ja ruskistuneet kyljykset pataan. Kaada joukkoon siideri ja anna sen kiehahtaa.

Pisteenä i:n päälle

Lisää smetana pataan kyljysten väliin. Laita pata kansi päällä uuniin muhimaan 30 minuutiksi. Nosta kansi pois ja anna paahtua vielä 10–15 minuuttia.

Valmistusaika

25 min + 40 min