Siideripossu

Siideripossu

Porsaankyljykset paahtuvat mureiksi syysomenoiden ja siideri-smetanakastikkeen seurassa. Tämä koko perheen sunnuntaiateria on maukas päätös viikolle!
https://www.arla.fi/reseptit/siideripossu/

Tee näin:

Esityöt
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kiehauta suolattu vesi perunoita varten. Kuori perunat ja puolita ne. Esikypsennä perunoita n. 15 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Pese omenat ja leikkaa lohkoiksi.
Kyljykset
  • Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Lorauta uunipadan pohjalle oliiviöljyä ja ruskista kyljykset molemmin puolin liedellä kovalla lämmöllä. Nosta kyljykset pois padasta ja ruskista sipulit samassa rasvassa. Lisää hieman öljyä tarvittaessa.
Kaikki pataan
  • Lisää pataan omenan lohkot ja salvian lehdet. Paista vielä hetki, jotta sipulit ja omenat karamellisoituvat kullanruskeiksi. Nosta esikypsyneet, valutetut perunat ja ruskistuneet kyljykset pataan. Kaada joukkoon siideri ja anna sen kiehahtaa.
Pisteenä i:n päälle
  • Lisää smetana pataan kyljysten väliin. Laita pata kansi päällä uuniin muhimaan 30 minuutiksi. Nosta kansi pois ja anna paahtua vielä 10–15 minuuttia.
Valmistusaika
  • 25 min + 40 min
Valmis!

Ainekset

Perunoita
4
Sipuleita
2
Omenoita (Royal Gala)
2
Porsaan kylkeä
4
Suolaa
1 tl
Valkopippuri
Oliiviöljyä
Salvian lehteä
4
Kuivaa omenasiideriä
⅓ l
120 g
Lisää herkullisia ideoita