Alkuruoka herättelee ruokahalun
Pitkän kaavan mukaan nautittu illallismenu alkaa tietenkin makunystyröitä herättelevällä alkuruoalla. Täyteläiset keitot sopivat hyvin alkuruoaksi ja ne on helppo valmistaa jo etukäteen ja pitää lämpimänä tarjoiluun saakka. Kokeile esimerkiksi kermaista maa-artisokkakeittoa, joka hellii makunystyröitä artisokan ja valkoviinin yhdistelmällä.
Erilaiset leivät ja bruschetat toimivat hyvin ruokahalun herättäjinä. Kokeile esimerkiksi maukasta kylmäsavulohta ruisleivällä. Itse tehty juustoinen hummus tarjoiltuna tuoreen leivän kanssa toimii hyvin yksinkertaisena alkupalana.
Illallisen pääruoka valmistetaan huolella ja rakkaudella
Illallismenun tärkein päätös on tietenkin pääruoka. Olemme alle koonneet illasmenun pääruoaksi vaihtoehtoja jokaisen makuun.
Jos haluat tarjota pääruoaksi kasvisruokaa, on täyteläinen nyhtökaurastroganoff herkullinen valinta. Liharuokien ystävä valmiista hitaasti kypsytettyä paahtopaistia ja tarjoilee lisukkeena hasselbackan-perunoita. Intialainen kanacyrry on mehevä kanaruoka, joka sopii tarjottavaksi itse tehdyn naan-leivän kanssa. Täyteläinen risotto on aina varma valinta ja voit makusi mukaan lisätä siihen esimerkiksi sieniä, parsaa tai pinaattia.
Jälkiruoka päättää illallisen
Aterian päätteeksi nautitaan makea jälkiruoka. Jos haluat helpottaa työtaakkaa ja nauttia vieraiden seurasta, kannattaa suosia jälkiruokia, jotka voit valmistaa etukäteen ja vain nostaa tarjolle illallisen päätteeksi. Runsaan illallisen jälkeen maistuvat erityisesti raikkaat jälkiruoat, kuten juhlava kaneli-puolukkapannacotta. Pannacotta onkin helppo valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Juhlava illallinen voidaan päättää myös juustotarjottimen antimien herkutteluun.
Kurkkaa alta maistuvimmat reseptit, joilla loihdit ravintolatason juhlaillallisen!