Hyvää ruokaa hyvässä seurassa!

Illallismenu

Juhlava illallinen koostuu huolella ja rakkaudella valmistetuista ruoista, jotka nautitaan hyvässä seurassa. Vaikka nämä reseptit vievät hieman enemmän aikaa ja vaivaa, ovat ne ehdottomasti sen arvoisia. Koostimme alle reseptejä, joista saat aikaan juhlavan illallismenun!

Alkuruoka herättelee ruokahalun

Pitkän kaavan mukaan nautittu illallismenu alkaa tietenkin makunystyröitä herättelevällä alkuruoalla. Täyteläiset keitot sopivat hyvin alkuruoaksi ja ne on helppo valmistaa jo etukäteen ja pitää lämpimänä tarjoiluun saakka. Kokeile esimerkiksi kermaista maa-artisokkakeittoa, joka hellii makunystyröitä artisokan ja valkoviinin yhdistelmällä.

Erilaiset leivät ja bruschetat toimivat hyvin ruokahalun herättäjinä. Kokeile esimerkiksi maukasta kylmäsavulohta ruisleivällä. Itse tehty juustoinen hummus tarjoiltuna tuoreen leivän kanssa toimii hyvin yksinkertaisena alkupalana.

Illallisen pääruoka valmistetaan huolella ja rakkaudella

Illallismenun tärkein päätös on tietenkin pääruoka. Olemme alle koonneet illasmenun pääruoaksi vaihtoehtoja jokaisen makuun.

Jos haluat tarjota pääruoaksi kasvisruokaa, on täyteläinen nyhtökaurastroganoff herkullinen valinta. Liharuokien ystävä valmiista hitaasti kypsytettyä paahtopaistia ja tarjoilee lisukkeena hasselbackan-perunoitaIntialainen kanacyrry on mehevä kanaruoka, joka sopii tarjottavaksi itse tehdyn naan-leivän kanssa. Täyteläinen risotto on aina varma valinta ja voit makusi mukaan lisätä siihen esimerkiksi sieniä, parsaa tai pinaattia.

Jälkiruoka päättää illallisen

Aterian päätteeksi nautitaan makea jälkiruoka. Jos haluat helpottaa työtaakkaa ja nauttia vieraiden seurasta, kannattaa suosia jälkiruokia, jotka voit valmistaa etukäteen ja vain nostaa tarjolle illallisen päätteeksi. Runsaan illallisen jälkeen maistuvat erityisesti raikkaat jälkiruoat, kuten juhlava kaneli-puolukkapannacotta. Pannacotta onkin helppo valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Juhlava illallinen voidaan päättää myös juustotarjottimen antimien herkutteluun. 

Kurkkaa alta maistuvimmat reseptit, joilla loihdit ravintolatason juhlaillallisen!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat