Itse tehty pasta

Itse tehty pasta

60+ min
Itse tehty pasta valmistuu helpommin, mitä kuvittelet. Tähän reseptiin et tarvitse pastakonetta, vaan pasta sopii kotikeittiössä valmistettavaksi. Kokeile!

Tee näin:

Itse tehty pasta
  • Aloita itse tehty pasta taikinan valmistuksesta. Mittaa ensin kaikki ainekset kulhoon tai vaivaa ne yhteen keittiön pöydällä. Vaivaa pastataikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kiiltävä ja taipuisa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  • Puolita taikina veitsellä ja laita toinen puoli vielä kelmun sisään. Muotoile pasta palloksi ja aseta hyvin kevyesti jauhotetulle pöydälle. Kaulitse taikinasta hyvin ohut pastalevy – pasta on tarpeeksi ohutta, kun kätesi kuultaa levyn läpi. Pastalevyn tulisi olla kooltaan noin 35 x 35 cm. Varmista, että pasta irtoaa pöydästä. Toista tämä toisen taikinapalan kanssa.
  • Levitä ohut kerros jauhoja pastalevylle ja rullaa taikinasta kääre. Leikkaa kääreestä 0,5 cm leveitä pastanauhoja.
  • Nostele pastanauhoja sormillasi ylöspäin niin, että ne avautuvat ja ylimääräiset jauhot karisevat pois.
  • Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä 3–5 minuuttia.
  • Tarjoile itse tehty pasta sopivan pastakastikkeen kera.
Valmis!

Ravintosisältö per 100 g

293 Kcal

Ainekset

Itse tehty pasta
Italialaista vehnäjauhoa, esim. tipo 00
300 g
Kananmunia
3
Oliiviöljyä
1 rkl
Suolaa
1 tl
Pastan kaulimista varten
Italialaista vehnäjauhoa, esim. tipo 00
25 g
Lisää herkullisia ideoita
Kuusenkerkkäpasta
20 minuuttia
Kuusenkerkkäpasta
(5)
Vodkapasta
30 minuuttia
Vodkapasta
(3)
Cacio e pepe -pasta
30 minuuttia
Cacio e pepe -pasta
(3)