Cacio e pepe -pasta

Cacio e pepe -pasta

30 minuuttia
Cacio e pepe tarkoittaa juustoa ja pippuria italiaksi. Cacio e pepe -pasta on todellinen makuelämys muutamista ainesosista huolimatta. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Cacio e pepe -pasta
  • Aloita cacio e pepe -pastan valmistus ja raasta juusto valmiiksi. Siirrä juustoraaste isoon kulhoon. Paahda mustapippureita kuumalla, kuivalla paistinpannulla 3–4 minuuttia. Rouhi mustapippurit morttelissa ja kaada kulhoon juuston joukkoon.
  • Laita vesi kiehumaan pastakattilaan. Lisää suola. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Ota talteen 2 dl pastavettä juuri ennen kuin pasta on valmista. Kaada loput pastavedet pois ja jätä pasta kattilaan.
  • Sekoita pieni määrä pastavettä kerrallaan kulhossa juuston ja mustapippurin kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää juustopippuri-seos sekä voi pastan joukkoon.
  • Mausta pasta vielä suolalla ja tarjoile cacio e pepe -pasta heti.
Valmis!
Vinkki

Cacio e pepe -pastan salaisuus on pastavedessä oleva tärkkelys, joka lisätään juuston ja mustapippurin joukkoon. Keitä siis pasta mahdollisimman vähässä vedessä, niin että se juuri peittää pastan.

Ainekset

Cacio e pepe -pasta
Castello® Präst -juustoa
250 g
Kokonaisia mustapippureita
1 rkl
Spagettia tai tagliatellea
360 g
Vettä pastakattilasta
2 dl
2 rkl
Suolaa
Lisää herkullisia ideoita
Pasta pomodoro
30 minuuttia
Pasta pomodoro
(10)
Pikapasta
15 minuuttia
Pikapasta
(15)
Pestopasta
30 minuuttia
Pestopasta
(14)