Pestopasta

Pestopasta

30 minuuttia
Pestopasta on pastaruokien klassikko! Nauti pestopasta sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun kanan kera. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan pestopasta tekemällä ensin pesto. Kiehauta ja kuori mantelit pestoon. Sekoita keskenään mantelit, öljy, basilika, minttu, vesi ja viinietikka hienoksi massaksi esim. tehosekoittimessa. Murenna 80 g juustosta ja säästä loput koristeeksi. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Keitä pasta isossa kattilassa runsaassa vedessä. Lisää kattilaan kesäkurpitsa kun pastan kiehumisaikaa on jäljellä ½ minuuttia. Kaada keitinvesi pois siivilän läpi. Jätä pasta ja kesäkurpitsa kattilaan.
  • Sekoita joukkoon kevyesti pestoa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Jaa pestopasta neljälle lautaselle. Murenna päälle loppu juusto.
Valmis!
Vinkki

Paista pestopastan seuraksi kanaa tai paprikoita. Myös paahdetut pinjansiemenet sopivat erinomaisesti pestopastan päälle.

Ainekset

Pasta
Kesäkurpitsaa (yht. n. 500 g)
2
Täysjyväspagettia
300 g
Pesto
Manteleita
25 g
Oliiviöljyä
2½ rkl
Tuoretta tuore basilika (n. 30 g)
5 dl
Tuoreita mintunlehtiä
½ dl
Vettä
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
100 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
½ tl
Lisää herkullisia ideoita