Pestopasta

Pestopasta

Pestopasta on pastaruokien klassikko! Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun kanan kera.
Arvioi (6)

Minun arvosanani

Pestopasta

Pestopasta on pastaruokien klassikko! Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun kanan kera.

Annoslukumäärä

Pasta

  • 2 kesäkurpitsaa (yht. n. 500 g)
  • 300 g täysjyväspagettia

Pesto

  • 25 g manteleita
  • 2½ rkl oliiviöljyä
  • 5 dl tuoretta basilikaa (n. 30 g)
  • ½ dl tuoreita mintunlehtiä
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 100 g murennettua Arla Apetina juustoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohjeet

Kiehauta ja kuori mantelit pestoon. Sekoita keskenään mantelit, öljy, basilika, minttu, vesi ja viinietikka hienoksi massaksi esim. tehosekoittimessa. Murenna 80 g juustosta ja säästä loput koristeeksi. Mausta pesto suolalla ja pippurilla. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Keitä pasta isossa kattilassa runsaassa vedessä. Lisää kattilaan kesäkurpitsa kun pastan kiehumisaikaa on jäljellä ½ minuuttia. Kaada keitinvesi pois siivilän läpi. Jätä pasta ja kesäkurpitsa kattilaan. Sekoita joukkoon kevyesti pestoa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Jaa pasta neljälle lautaselle. Murenna päälle loppu juusto. Tarjoile grillatun tai paistetun kanan ja grillattujen paprikoiden kera.