Pestopasta

Pestopasta

Arvioi

(7)

Pestopasta on pastaruokien klassikko! Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun kanan kera.

Ainekset

Annokset

Pasta

  • 2 kesäkurpitsaa (yht. n. 500 g)
  • 300 g täysjyväspagettia

Pesto

  • 25 g manteleita
  • 2½ rkl oliiviöljyä
  • 5 dl tuoretta basilikaa (n. 30 g)
  • ½ dl tuoreita mintunlehtiä
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 100 g murennettua Arla Apetina juustoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Kiehauta ja kuori mantelit pestoon. Sekoita keskenään mantelit, öljy, basilika, minttu, vesi ja viinietikka hienoksi massaksi esim. tehosekoittimessa. Murenna 80 g juustosta ja säästä loput koristeeksi. Mausta pesto suolalla ja pippurilla. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Keitä pasta isossa kattilassa runsaassa vedessä. Lisää kattilaan kesäkurpitsa kun pastan kiehumisaikaa on jäljellä ½ minuuttia. Kaada keitinvesi pois siivilän läpi. Jätä pasta ja kesäkurpitsa kattilaan. Sekoita joukkoon kevyesti pestoa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Jaa pasta neljälle lautaselle. Murenna päälle loppu juusto. Tarjoile grillatun tai paistetun kanan ja grillattujen paprikoiden kera.