Pasta pomodoro

Pasta pomodoro

30 minuuttia
Pasta pomodoro tomaattikastike on vastustamatonta. Jätä pasta al denteksi eli pinnalta pehmeäksi ja sisältä napakaksi. Kokeile pasta pomodoroa!
https://www.arla.fi/reseptit/pasta-pomodoro/

Tee näin:

  • Aloita pasta pomodoro antamalla tomaattien valua siivilässä kulhon päällä. Murskaa tomaatteja karkeasti puuhaarukalla, jotta kaikki tomaattimehu virtaa kulhoon.
  • Kuori valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Paista kokonaiset valkosipulinkynnet matalalla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmentyä (noin 6–8 minuuttia).
  • Lisää kattilaan valkosipulien joukkoon murskatut tomaatit, chilihiutaleet sekä sokeri. Paista 5–6 minuuttia.
  • Kaada mukaan säilyttämäsi tomaattimehu sekä suola. Hauduta 8–10 minuutin ajan. Murskaa valkosipuli puuhaarukalla.
  • Keitä pasta al denteksi eli niin, että pinnalta pasta on pehmeää mutta sisältä hieman pureskeltavaa.
  • Kaada pastavesi pois ja sekoita pasta tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää pasta pomodoron päälle murskattua Apetina-juustoa, basilikaa, pinjansiemeniä sekä oliiveja.
  • Nauti pasta pomodoro italialaisittain viinin kanssa!
Valmis!

Ravintosisältö

510 Kcal

Ainekset

Pasta pomodoro
Pasta linguine
300 g
Säilöttyjä kokonaisia tomaattia
1 tlk
Valkosipulinkynsiä
3
Oliiviöljyä
3 rkl
Chilihiutaleita
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 tl
Apetina® 8 % pala
1 pkt
Tuoretta tuore basilika
Paahdettuja pinjansiemeniä
50 g
Tarvittaessa oliivi
Lisää herkullisia ideoita
Pestopasta
30 minuuttia
Pestopasta
(15)
Lehtikaalipasta
20 minuuttia
Lehtikaalipasta
(19)
Sitruunainen katkarapupasta
25 minuuttia
Sitruunainen katkarapupasta
(199)