Paahdettua haukea kananmunakastiketta ja savustettua perunaa

Paahdettua haukea kananmunakastiketta ja savustettua perunaa

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Huikea hauki paahtuu kullanruskeaksi voissa. Klassinen kananmunakastike vie Wallenbergin skandinaaviseen makumaailmaan.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Hauki

Savustettu Perunapyree

Hiillostettua sipulia

  • 300 g salaattisipulia
  • 100 g valkoviinietikkaa
  • 50 g sokeria
  • 5 g suolaa
  • pakastekuivattua tilliä

Kananmunakastike

Tarjoiluun

  • herneitä
  • herneenversoja
  • piparjuurta

Tee näin:

Tee näin:

HAUKI: Suolaa putsattua haukifileetä suolaliemessä 30 min. Kuivaa huolella. Leikkaa annospaloiksi. Kuumenna pannu ja lisää kirkastettua voita. Paista filee molemmilta puolin kullanruskeaksi. Lisää loppuvaiheessa voikuutioita ja alenna lämpöä. Valele kalaa voilla hetken. Tarkista kypsyys. Anna levätä hetki. SAVUSTETTU PERUNAPYREE: Kuutioi voi ja pakasta se. Savusta voita voimakkaasti savupyssyllä tai savustuslaatikossa. Vakumoi kaikki ja kypsennä 90 °C:ssa 30 min. Valuta perunat ja puserra siivilän läpi. Lisää voi-maitoseos ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi tarvittaessa. HIILLOSTETTUA SIPULIA: Vakumoi kaikki ainekset. Kypsennä 90 °C:ssa 30 min. Anna jäähtyä. Halkaise sipuli pysty­suun­nassa ja erottele lehdet toisistaan. Jauha pakastekuivattu tilli tomuksi blenderissä. Polta kaasupolttimella salaattisipulin reunat ja mausta kypsennysliemellä. KANANMUNAKASTIKE: Sulata voi kattilassa. Lisää jauho ja kypsennä. Lisää joukkoon kuumennettu maito ja kerma. Kypsennä miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon smetana ja mausta. Lisää ennen tarjoilua joukkoon hienonnettu kanamuna sekä ruohosipuli.