Vehnäolut sinisimpukat

Vehnäolut sinisimpukat

Kutsu ystävät koolle ja loihdi bistrotunnelmaa nostamalla pöytään vehnäolut sinisimpukat. Vehnäoluella maustetut sinisimpukat vievät kaikilta kielen mennessään!
https://www.arla.fi/reseptit/vehnaoluella-maustetut-sinisimpukat/

Tee näin:

  • Putsaa simpukoista hiekka ja muu lika. Erottele pois aukinaiset simpukat. Laita ne jääkaappiin odottamaan liemen valmistusta.
  • Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää vehnäolut ja kiehauta. Lisää sitten vielä kalaliemi ja creme fraiche. Kuumenna liemi reilusti kiehuvaksi. Lisää kaikki simpukat kerralla kattilaan ja laita kansi päälle. Anna kiehua kolme minuuttia niin että simpukat aukeavat!
  • Tarjoa simpukat isosta kulhosta, ripottele persiljasilppu päälle ja kaada lientä sopivasti mukaan. Simpukoita, jotka eivät ole auennut, ei voi syödä.
Valmis!
Vinkki

Voit tarjot sinisimpukat alkuruokana, tästä annoksesta riittää neljälle.

Ainekset

Ainekset
Sinisimpukoita
1 kg
Salottisipulia
4
Valkosipulia
1- 2
Loraus kasviöljyä
Vehnäolutta
2
Kalalientä kuutiosta, fondista tai valmista
1 l
1 prk
Päälle
Kourallinen tuore lehtipersilja
Raastettua sitruunankuorta
Lisää herkullisia ideoita