Vehnäolut sinisimpukat

Vehnäolut sinisimpukat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Kutsu ystävät koolle ja loihdi bistrotunnelmaa nostamalla pöytään vehnäolut sinisimpukat. Vehnäoluella maustetut sinisimpukat vievät kaikilta kielen mennessään!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 4 salottisipulia
  • 1- 2 valkosipulia
  • loraus kasviöljyä
  • 2 vehnäolutta
  • 1 l kalalientä kuutiosta, fondista tai valmista
  • 1 prk Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon

Päälle

  • kourallinen lehtipersiljaa
  • raastettua sitruunan kuorta

Tee näin:

Tee näin:

Putsaa simpukoista hiekka ja muu lika. Erottele pois aukinaiset simpukat. Laita ne jääkaappiin odottamaan liemen valmistusta. Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää vehnäolut ja kiehauta. Lisää sitten vielä kalaliemi ja creme fraiche. Kuumenna liemi reilusti kiehuvaksi. Lisää kaikki simpukat kerralla kattilaan ja laita kansi päälle. Anna kiehua kolme minuuttia niin että simpukat aukeavat! Tarjoa simpukat isosta kulhosta, ripottele persiljasilppu päälle ja kaada lientä sopivasti mukaan. Simpukoita, jotka eivät ole auennut, ei voi syödä.

Vinkki

Voit tarjot sinisimpukat alkuruokana, tästä annoksesta riittää neljälle.