Valkosipuligratinoidut kampasimpukat

Valkosipuligratinoidut kampasimpukat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Trendikkäät valkosipuligratinoidut kampasimpukat, sinisimpukat ja jokiravunpyrstöt sahramikastikkeessa ovat ylellinen tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 170 g jokiravunpyrstöjä
  • 8 kampasimpukkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Marinadi

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 puserrettu valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa

Simpukkaliemi

  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 30 g fenkolia hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ tl suolaa

Appelsiiniporkkanat

  • 300 g porkkanoita
  • 1 pieni pala appelsiinin kuorta
  • 2 appelsiinin mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • suolaa

Sahramikastike

Tee näin:

Tee näin:

Marinadi: Sekoita marinadin ainekset keskenään. Simpukat: Puhdista sinisimpukat huolellisesti. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun painat niitä kevyesti. Simpukkaliemi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuli ja fenkoli öljyssä noin 1 minuutin ajan isossa kattilassa. Lisää kattilaan sinisimpukat, viini ja suola. Hauduta kannen noin 3 minuuttia, kunnes simpukat aukeavat. Heitä pois ne, jotka eivät ole auenneet keiton aikana. Nosta simpukat kattilasta ja poista kuoret. Siivilöi ja säästä simpukkaliemi. Paista jokiravunpyrstöjä noin puoli minuuttia ja kampasimpukoita 2-3 minuuttia per puoli öljyssä pannulla. Lisää kaikki merenelävät uuninkestävään astiaan. Kaada päälle marinadi ja anna seistä noin 20 minuuttia. Appelsiiniporkkanat: Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että porkkanat peittyvät kokonaan. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Nosta porkkanat pois kattilasta. Keitä lientä kunnes melkein kaikki on jo haihtunut, mausta suolalla. Kääntele porkkanat vielä kertaalleen liemessä. Sahramikastike: Sekoita liemi, kerma, fondi, appelsiinin kuori, laakerinlehti, timjami, sahrami ja tomaattipyree kattilassa. Hauduta ilman kantta noin 10 minuuttia. Poista laakerinlehti. Lisää joukkoon creme fraiche ja maito. Vispaa kastike vaahdoksi. Kuumenna äyriäisiä hetken ajan uunissa grillivastuksella. Tarjoile merenelävät kastikkeen, vihannesten ja perunoiden kera. Tarjoile mielellään syvistä kulhoista, haarukan ja lusikan kera.

Lisää herkullisia ideoita