Alkupalat

Alkupala on erinomainen ruokahalun herättäjä. Esimerkiksi keitto, pieni piiras tai kevyt voileipä voi toimia alkupalana, kunhan sen jälkeen jää vielä vatsaan tilaa pääruoalle!

Alkupala aloittaa aterian ja herättää ruokahalun. Se virittää aistit valmiiksi pääruokaa varten, ja siksi alkupaloissa satsataankin usein paitsi makuun, myös annoksen ulkonäköön.

Joillekin alkuruoka on aterian paras osa, joten siihen kannattaa panostaa. Jos pääruoka on tukeva, on alkupalana hyvä tarjota jotain pientä ja kevyttä. Jos taas pääruoka on kevyempi, saa alkuruoka olla hieman täyttävämpi. Alkupaloiksi sopivat hyvin esimerkiksi erilaiset keitot ja salaatit.

Jos ruokailijoita on enemmän, voi alkupalat tarjota myös seisovasta pöydästä. Monet alkuruoistamme sopivat erinomaisesti valmistettavaksi hyvissä ajoin, jolloin kokillekin jää aikaa nauttia hyvästä ruoasta ja muiden ruokailijoiden seurasta.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat