Gourmet-näkkileipä

Gourmet-näkkileipä

Gourmet-näkkileipä on oivallinen lisuke tarjoiltavaksi esimerkiksi Castello-juustovanukkaan kera. Kokeile myös erilaisten dippien kanssa!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Gourmet-näkkileipä

Gourmet-näkkileipä on oivallinen lisuke tarjoiltavaksi esimerkiksi Castello-juustovanukkaan kera. Kokeile myös erilaisten dippien kanssa!

Reseptistä valmistuu 10 annosta

  • 1½ dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1¾ dl ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Lämmitä vesi 37 °C:seen. Lisää öljy ja tuore hiiva, suola ja sokeri. Vatkaa kaikki huolellisesti sekaisin. Lisää ruisjauho ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauho ja vaivaa taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoilta. Jatka vaivaamista pöydällä noin 5 minuuttia ja kelmuta taikina jääkaappiin. Nostata yön yli. Jaa taikina sopiviin paloihin ja jauhota palat hyvin. Aja palat pastakoneen läpi ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi ja siirrä ne voidellulle uunipellille. Suihkuta vuokasprayta näkkileipien pintaan ja suolaa leivät vielä pinnasta ennen paistamista. Paista leivät 185 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia, kunnes väri ja rapeus ovat kohdallaan.

Vinkit

Vinkki! Tämä näkkileipä säilyy hyvinkin pitkään kypsänä ja tarvittaessa osan taikinasta voi pakastaa ja käyttää silloin kun haluat.