Arkirisotto uunissa

Arkirisotto uunissa

Arvioi

(6)

Kun haluat täyteläisen kala-aterian vähällä vaivalla, tämä resepti on mitä tarvitset. Ruokakerman kyydissä risottoon sujahtaa myös valkoviinin ja tillin maku.

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 pkt Arla Lempi Ruokakermaa valkoviini & tilli 15 % tilli ja valkoviini
  • 3 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 pss parmesan-juustoa lastuina
  • sitruunoita
  • 1 pkt kylmäsavulohta
  • ruohosipulia

Tee näin:

Tee näin:

Kiehauta vesi ja mittaa uunivuokaan vesi, ruokakerma, suola ja riisi. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja hauduta 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes riisi on kypsää. Lisää vettä tarvittaessa. Riisin kypsyessä silppua ruohosipuli ja siivuta kylmäsavulohi ja puolita sitruuna. Ota kypsä riisi uunista, sekoita joukkoon parmesanlastuja ja purista mausteeksi sitruunamehua. Nosta annoskulhoihin ja viimeistele savulohella ja ruohosipulilla.

Vinkki

Voit valmistaa risoton myös uuninkestävissä annosvuoissa.

Voit tarjoilla risoton myös alkuruokana, annos riittää neljälle