Friteeratut juustopallot

Friteeratut juustopallot

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Friteeratut juustopallot sopivat erinomaisesti tarjoiltavaksi vaikkapa seisovassa pöydässä tai alkupaloina.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 30 kpl

  • 310 g 1 pkt Castello Daringly Different Monastery -juustoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa vanhanajan täysmaitoa Suomesta
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 kananmunan keltuainen
  • pippuria
  • suolaa
  • rypsiöljyä friteeraamiseen

Tee näin:

Tee näin:

Raasta juusto. Laita raaste kulhoon. Lisää joukkoon jauhot ja maito. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Jos haluat lisätä makuaineeksi yrttejä tai muuta, lisää ne nyt juustoseoksen joukkoon. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Tähän reseptiin käytetään vain toinen keltuainen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää juustoraasteen joukkoon keltuainen hyvin sekoittaen. Sekoita vielä valkuaisvaahto taikinaan nostellen, jotta se säilyttää ilmavuuttaan. Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa rypsiöljyä. Laita digitaalisen paistomittarin anturi öljyyn, jolloin sinun on helppo seurata öljyn kuumentumista. Kun öljy on 180 asteista, ota juustomassaa kahden pikkulusikan avulla. Muotoile massaa halutessasi lusikoiden avulla pallomaisemmaksi. Laske massa varoen kuumaan öljyyn ja toista muotoilu. Älä täytä koko kattilaa juustopalloilla, vaan uppopaista pallurat erissä. Juustopallot vajoavat ensin kattilan pohjalle, mutta kypsyessään nousevat pinnalle. Irrota tarvittaessa palloja pohjasta reikäkauhalla. Kääntele palloja myös uppopaiston aikana. Juustopallot kypsyvät noin 3 minuutissa. Kun juustopallot ovat kauttaaltaan kullankeltaiset, nosta ne reikäkauhalla pois kattilasta keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle kuivumaan. Talouspaperi imee ylimääräiset öljyt juustopalloista ja niistä tulee rapeampia.

Vinkki

Käyttämättömän munankeltuaisen voit käyttää vaikkapa majoneesin tekoon tai osaksi munakasta.

Kokeile myös muita juustoja. Toisen juustoista kannattaa kuitenkin olla melko vahvan makuinen, jotta juustopalloissa säilyy luonteikkuus.

Tämän uskomattoman herkullisen reseptin on suunnitellut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.