Minipiiraat

Minipiiraat

Suloiset suolaiset minipiiraat sopivat sekä arkeen että juhlaan. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Nypi viileän voin kanssa vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina tasaiseksi tangoksi jauhotetulla alustalla ja leikkaa 12 yhtä suureen palaan. Vuoraa matalat, voidellut leivosvuoat tai silikonivuoan kolot taikinalla. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon ruokakerma, juustoraaste, mausteet, oliiviviipaleet sekä paprikakuutiot. Täytä piiraspohjat seoksella. Nosta vuoat pellille 225-asteisen uunin alatasolle. Paista noin 15 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä salaatin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit korvata oliivit palvikinkulla tai savukalalla.

Ainekset

Pohja
100 g
Vehnäjauhoa
2½ dl
Kylmää vettä
Täyte
Kananmuna
1
2 dl
1 dl
Timjamia
½ tl
Suolaa
½ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Oliivia viipaleina
1 dl
Punaista paprikaa kuutioina
1 dl