Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio on uudehko italialainen ruokalaji, johon sinihomejuusto tuo pehmeyttä ja makua.

Tee näin:

  • Keitä punajuuria kuorineen, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 45–50 minuuttia. Paahda kurpitsansiemeniä kuivassa, kuumassa paistinpannussa, kunnes ne saavat väriä. Murenna juusto ja sekoita se rahkaan. Huuhtele punajuuret kylmässä juoksevassa vedessä ja kuori ne käsin. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita siivut neljälle lautaselle. Kaada päälle sulatettu rasva. Ripottele päälle suola, kurpitsansiemenet ja rucola. Koristele lopuksi juustoseoksella. Tarjoile leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Suuria punajuurta
500 g
Kurpitsansiemen
½ dl
2 rkl
Sormisuolaa
1 tl
Rucolaa
2 dl