Crostinit ja Parmankinkkua

Crostinit ja Parmankinkkua

Crostinit ja Parmankinkkua balsamicolla ovat mainio välipala drinkkien kera tai sellaisenaan yksinkertainen alkupala.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa patonki n. ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Sivele patonkipalojen molemmat puolet oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paahda viipaleita uunissa, kunnes ne saavat kullankeltaisen värin. Murskaa salaattijuustokuutiot ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita joukkoon creme fraiche. Levitä seos patonkiviipaleiden päälle. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja kinkku pieniksi paloiksi ja aseta leipäviipaleiden päälle. Ripottele päälle rucolaa ja pirskota päälle balsamicoa.
Valmis!

Ainekset

Patonki
½
Oliiviöljyä
2 rkl
Merisuolaa
Mustapippuria
1 dl
1 dl
Aurinkokuivattua tomaatteja
5
Viikunoita
4
Ilmakuivattua kinkkua
4 siivua
Rucola
50 g
Rkl balsamiviinietikkaa