Kasvis-bouillabaisse

Kasvis-bouillabaisse

Kasvis-bouillabaisse on klassinen, hieno, ranskalainen keitto. Kokeile helppoa reseptiä ja ihastu!
https://www.arla.fi/reseptit/kasvis-bouillabaisse/

Tee näin:

  • Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkanat ja fenkolit pieniksi paloiksi. Kuumenna voi kattilassa ja lisää kasvikset. Paista sekoitellen. Lisää sahrami, tomaattimurska, kasvisliemi sekä hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää suola ja tabasco. Soseuta keitto. Tarjoa crème fraîchen ja huhmaressa murskattujen fenkolinsiementen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Sipuleita
3
Valkosipulinkynsiä
6
Suurta porkkanoita, noin 500 g
3
Fenkoli, noin 1 kg
3
Inkivääriä
25 g
Sahrami, 3 ps
1½ g
Tomaattimurskaa, à 400 g
3 tlk
Kasvisfondeja
3 l
Appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1
Suolaa
2 tl
Tabasco
½ tl
400 g
Fenkolinsiemen murskattuna
¾ rkl