Kermainen savoijinkaalikeitto ja lohipullat

Kermainen savoijinkaalikeitto ja lohipullat

Arvioi

(0)

Kermainen savoijinkaalikeitto ja lohipullat on maistuva alkuruoka moneen tilanteeseen.

Ainekset

Annokset
  • 1 lohko savoijinkaalia (kurttukaali), n. 200 g
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Arla Ingmariinia
  • 10 kpl timjamin oksia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 4 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • suolaa ja mustapippuria

Lohipullat

  • 100 g graavilohta
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Tee näin:

Tee näin:

Kuori sipuli ja valkosipuli. Silppua kaali ja sipuli pienemmiksi palasiksi. Kuullota Ingmariinissa yhdessä timjamin kanssa. Lisää viini, kana- tai vihannesliemi ja kerma. Anna kiehua kannen alla keskilämmöllä kunnes kaali on pehmeää, noin 15 minuuttia. Poista timjamin oksat ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää sitruuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa lohi pieniksi palasiksi. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita lohi, sipuli, sinappi ja tilli keskenään ja muodosta seoksesta 4 palloa. Aseta pallot kulhoihin ja kaada päälle keitto.

Vinkki

Valmista lisukkeeksi kurkkusalaatti:
Kuutioi 30 g Arla Gouda -juustoa ja sekoita siihen palasiksi leikattu 1/2 kuorittu kurkku, 1 tl sitruunamehua, 1 rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Vinkki

Kokeile myös keräkaalista tehtyä kaalikeittoa!