Pehmeä sipulisosekeitto

Pehmeä sipulisosekeitto

Pehmeä sipulisosekeitto on kevyt ja maukas ruoka, joka sopii niin alku- kuin pääruoaksikin.

Tee näin:

  • Huuhdo ja paloittele sipulit ja osa sipulinvarsista. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipuli. Paista sekoitellen muutama minuutti. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää murennetut liemikuutiot, vesi, viini sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta keitto aivan tasaiseksi. Tee annokset valmiiksi juuri ennen tarjoilua ja lisää jokaiseen muutama suikale kylmäsavulohta sekä raastettua piparjuurta. Tarjoa esimerkiksi kupeista tai mukeista.
Valmis!

Ainekset

Uutta sipulia varsineen
500 g
3 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kanaliemikuutiota
2
Vettä
6 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
2 dl
Valkopippuria
¼ tl
Tarjoiluun
Kylmäsavulohta
100 g
Piparjuurta raastettuna
2 rkl