Yrtti-valkosipulicrostinit

Yrtti-valkosipulicrostinit

Crostinit ovat perintaisiä italialaisia alkupalaleipäsiä. Tässä reseptissä leipäpalat saavat yrttisen tomaatti-sipulitäytteen.
https://www.arla.fi/reseptit/yrtti-valkosipulicrostinit/

Tee näin:

  • Leikkaa patongista viistosti siivuja. Pirskottele patonkisiivujen päälle muutama tilkka oliiviöljyä. Paahda leivät rapeiksi uunissa tai grillissä. Levitä rapeiden leipien päälle ohut kerros tuorejuustoa. Kuutioi kirsikkatomaatit ja punasipuli. Silppua tuoreet yrtit. Sekoita tomaatit, sipulit ja yrtit keskenään. Lisää 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa, mustapippuria sekä cayennea tai tabascoa. Tarkista maku. Annostele jokaisen crostinin päälle lusikallinen tomaattisekoitusta.
Valmis!

Ainekset

Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Patonki
1
Kirsikkatomaatteja
200 g
Punasipuli
1
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1
Oliiviöljyä
½ dl
Ruukku tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, ruohosipulia tai persiljaa)
1
Cayennepippuri tai tabascoa
Suolaa
Mustapippuria