Halstrattua kuhaa ja tillikastiketta

Halstrattua kuhaa ja tillikastiketta

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Halstrattua kuhaa ja tillikastiketta - onko kesäisempää ruokaa? Tarjoile halstrattu kuha herkullisten lisukkeiden kera. Juhlallista ja uskomattoman hyvää!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 600 g kuhafileetä nahkoineen
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 1 salottisipuli
  • 3 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • ½ dl Arla Lempi Smetanaa
  • 2 dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 2 salottisipulia
  • 100 g savustettua kalaa, esim. siikaa
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
  • 4 rkl Arla Lempi Smetanaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 kurkku
  • 1 tl suolahiutaleita

Tee näin:

Tee näin:

Aloita kastikkeen teolla. Kuori ja hienonna salottisipuli ja laita kattilaan. Kaada kalaliemi, viini ja kerma ja keitä niin, että nestettä jää noin puolet. Lisää tilli ja sekoita kastike vihreäksi. Sekoita joukkoon smetana ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja hienonna salottisipulit ja paista voissa pannulla ilman, että ne saavat väriä. Kuori ja jaa kananmunat karkeiksi palasiksi. Jaa siika paloihin. Sekoita palat varovasti sipulien ja munien joukkoon. Poista pannu lämmöltä ja lisää yrtit.

Kuori kurkku ja viipaloi se hienoksi. Kuumenna nopeasti pienessä kattilassa suolan kanssa.

Suolaa kuha ja halstraa se kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, laske lämpöä ja paista noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile lisukkeiden ja hyvän perunapyreen kera.