Punajuuripasta & Apetina -vaahto

Punajuuripasta & Apetina -vaahto

1 tunti
Punajuuripasta ja Apetina -vaahto yhdistävät punajuuret, timjamin, valkosipulin ja kermaisuutta tuovan parmesaanin sekä Arla Lempi Crème fraichen maukkaasti.
https://www.arla.fi/reseptit/punajuuripasta-apetina--vaahto/

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
Apetina -vaahto
  • Valmista ensin Apetina-vaahto. Ota juustokuutiot lusikalla tai haarukalla Apetina -purkista talteen ja jätä ylimääräinen öljy purkkiin. Öljyn voit käyttää myöhemmin osana pastan valmistusta. Vatkaa Lempi Fraiche -kerma vaahdoksi. Muussaa juustokuutiot haarukalla ja lisää joukkoon kermavaahto. Halutessasi voit lisätä tuoreita yrttejä sekaan. Laita Apetina-vaahto jääkaappiin tekeytymään.
Punajuuripasta
  • Sekoita uunipellille punajuuripalat, puolet oliiviöljystä, timjaminoksat ja maun mukaan suolaa sekä pippuria. Paahda n. 40 minuuttia niin, että punajuuret ovat kypsiä.
  • Muussaa paahdetut punajuuret, timjami, valkosipulit, balsamiviinietikka, puolet parmesaanijuustosta, loput oliiviöljystä mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi teho- tai sauvasekoittimella.
  • Tässä vaiheessa voit aloittaa pastan valmistuksen pakkausohjeen mukaisesti.
  • Laita punajuuritahna kattilaan. Sekoita mukaan kana- tai kasvisliemi ja Lempi Crème fraiche. Lämmitä sekoitus keskilämmöllä.
  • Lisää mukaan sokeri, loput juustosta sekä tarpeen mukaan suolaa. Maista ja lisää halutessasi nesteitä, saadaksesi omalle maulle sopivan koostumuksen.
  • Yhdistä keitetty ja valutettu al dente pasta sekä punajuurikastike kattilassa ja anna tekeytyä hetki.
  • Lisää lautaselle punajuuripastaa, tämän päälle Apetina-vaahtonokare ja koristeeksi timjamia. Halutessasi voit vielä lisätä raastettua parmesaania pastan päälle.
Valmis!

Ainekset

Keskikokoista punajuurta puhdistettuna ja halkaistuna kuuteen eri osaan
5- 6
Oliiviöljyä (osan öljystä voit ottaa Apetina-purkista)
1 dl
Timjamia
5- 6 oksaa
Valkosipulinkynsiä
3
Tummaa balsamicoa
3 rkl
Raastettua parmesaania ja halutessa ripoteltuna valmiin pastan päälle
2 dl
Kana- tai kasvisfondia
2 dl
1 dl
Sokeria
1 tl
Pastaa esim. spagettia
n. 400 - 500 g
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia koristeluun
Apetina-vaahto
2 dl
Apetina® Kuutioita öljyssä öljyssä
275 g
Lisää herkullisia ideoita
Kurpitsapasta
1 tunti
Kurpitsapasta
(17)