Punajuuripasta & Apetina -vaahto

Punajuuripasta & Apetina -vaahto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

1 tunti

Punajuuripasta ja Apetina -vaahto yhdistävät punajuuret, timjamin, valkosipulin ja kermaisuutta tuovan parmesaanin sekä Arla Lempi Crème fraichen maukkaasti.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 5- 6 keskikokoista punajuurta puhdistettuna ja halkaistuna kuuteen eri osaan
  • 1 dl oliiviöljyä (osan öljystä voit ottaa Apetina-purkista)
  • 5- 6 oksaa timjamin oksia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 2 dl raastettua parmesan-juustoa ja halutessa ripoteltuna valmiin pastan päälle
  • 2 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 dl Arla Lempi Crème fraîche Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 1 tl sokeria
  • n. 400 - 500 g pastaa esim. spagettia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia koristeluun

Apetina-vaahto

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.

Apetina -vaahto

Ensin valmistetaan Apetina-vaahto.
1. Ota juustokuutiot lusikalla tai haarukalla Apetina -purkista talteen ja jätä ylimääräinen öljy purkkiin. Öljyn voit käyttää myöhemmin osana pastan valmistusta.
2. Vatkaa Lempi Hapatettu kerma vaahdoksi.
3. Muussaa juustokuutiot haarukalla ja lisää joukkoon kermavaahto. Halutessasi voit lisätä tuoreita yrttejä sekaan. Laita Apetina-vaahto jääkaappiin tekeytymään.

Punajuuripasta

1. Sekoita uunipellille punajuuripalat, puolet oliiviöljystä, timjaminoksat ja maun mukaan suolaa sekä pippuria. Paahda n. 40 minuuttia niin, että punajuuret ovat kypsiä.
2. Muussaa paahdetut punajuuret, timjami, valkosipulit, balsamiviinietikka, puolet parmesaanijuustosta, loput oliiviöljystä mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi teho- tai sauvasekoittimella.

Tässä vaiheessa voit aloittaa pastan valmistuksen pakkausohjeen mukaisesti.

3. Laita punajuuritahna kattilaan. Sekoita mukaan kana- tai kasvisliemi ja Lempi Crème fraiche. Lämmitä sekoitus keskilämmöllä.
4. Lisää mukaan sokeri, loput juustosta sekä tarpeen mukaan suolaa. Maista ja lisää halutessasi nesteitä, saadaksesi omalle maulle sopivan koostumuksen.
5. Yhdistä keitetty ja valutettu al dente pasta sekä punajuurikastike kattilassa ja anna tekeytyä hetki.
6. Lisää lautaselle punajuuripastaa, tämän päälle Apetina-vaahtonokare ja koristeeksi timjamia. Halutessasi voit vielä lisätä raastettua parmesaania pastan päälle.