Sitruunainen äyriäiskeitto

Sitruunainen äyriäiskeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Herkullinen äyriäiskeitto, joka on maustettu sahramilla ja sitruunalla. Lyömätön makuyhdistelmä!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 kg simpukoita
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g turskafileetä
  • 200 g katkarapuja kuorineen
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 tillinvartta
  • 1 fenkoli, n. 350 g
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 pkt sahramia, 0,5 g
  • 2½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 30 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Pese ja harjaa simpukat huolellisesti. Hävitä ne, jotka ovat rikki, ja ne, jotka eivät sulkeudu, kun napautat niitä. Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Leikkaa kala paloiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Leikkaa fenkoli paloiksi. Keitä sipulit ja tillinvarret viinissä isossa kattilassa. Lisää simpukat ja kypsennä kannen alla noin 3 minuuttia. Siivilöi ja säästä liemi. Hävitä simpukat, jotka eivät ole auenneet. Keitä katkaravunkuoria simpukkaliemessä 5 minuuttia. Siivilöi katkaravunkuoret, säästää liemi ja sekoita se 2 dl vettä, tomaattipyreen, sahramin, kerman ja fenkolin kanssa kattilassa. Keitä 2 minuuttia. Lisää voi, sitruunan kuori ja mehu ja kala. Hauduta miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää katkaravut ja hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua. Jaa simpukat 4 lautaselle. Kaada keitto ja tarjoile hapanleivän kera.