Sitruunainen äyriäiskeitto

Sitruunainen äyriäiskeitto

Tämä herkullinen sitruunainen äyriäiskeitto on maustettu sitruunan lisäksi sahramilla. Lyömätön makuyhdistelmä!
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-ayriaiskeitto/

Tee näin:

  • Pese ja harjaa simpukat huolellisesti. Hävitä ne, jotka ovat rikki, ja ne, jotka eivät sulkeudu, kun napautat niitä.
  • Kuori katkaravut ja säästä kuoret.
  • Leikkaa kala paloiksi.
  • Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulit. Leikkaa fenkoli paloiksi.
  • Keitä sipulit ja tillinvarret viinissä isossa kattilassa.
  • Lisää simpukat ja kypsennä kannen alla noin 3 minuuttia.
  • Siivilöi ja säästä liemi. Hävitä simpukat, jotka eivät ole auenneet.
  • Keitä katkaravunkuoria simpukkaliemessä 5 minuuttia.
  • Siivilöi katkaravunkuoret, säästää liemi ja sekoita se 2 dl vettä, tomaattipyreen, sahramin, kerman ja fenkolin kanssa kattilassa. Keitä 2 minuuttia.
  • Lisää voi, sitruunan kuori ja mehu ja kala. Hauduta miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia ja mausta suolalla.
  • Lisää katkaravut ja hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua.
  • Jaa simpukat 4 lautaselle. Kaada keitto ja tarjoile hapanleivän kera.
Valmis!

Ainekset

Simpukoita
1 kg
Lohifilee
200 g
Turskafileetä
200 g
Katkarapuja kuorineen
200 g
Salottisipulia
2
Valkosipulinkynsiä
2
Valkoviiniä
2 dl
Tillin varsia
2
Fenkoli, n. 350 g
1
Tomaattipyreetä
1 rkl
Sahramia, 0,5 g
1 pkt
2½ dl
30 g
Sitruunankuori ja mehu
½
Suolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita