Hiillostettua turskaa, katkarapua ja porkkanaa

Hiillostettua turskaa, katkarapua ja porkkanaa

Itämeren turska sai innoituksen lontoolaisen Tom Aikensin ravintolasta. Kaveriksi kypsyivät katkaravut ja makeat naattiporkkanat.
Arvioi (3)

Minun arvosanani

Hiillostettua turskaa, katkarapua ja porkkanaa

Itämeren turska sai innoituksen lontoolaisen Tom Aikensin ravintolasta. Kaveriksi kypsyivät katkaravut ja makeat naattiporkkanat.

Turska

Katkaravut

  • 200 g kuorittuja ravunpyrstöjä
  • 30 g rypsiöljyä
  • 20 g sitruunan mehua
  • suolaa, mustapippuria tilliä

Porkkana

  • 700 g naattiporkkanaa
  • öljyä, suolaa

Porkkanapyre

Pikkelöity porkkana

  • 100 g porkkanaa
  • 50 g sokeria
  • 50 g väkiviinietikkaa
  • 50 g vettä
  • tähtianista, rakuunaa

Kastike

Lisäksi

  • vesikrassia
  • hyvää rypsiöljyä

Ohjeet

TURSKAN VALMISTAMINEN Kiehauta vesi ja suola. Anna jäähtyä. Suolaa putsattua turskanselkää 30 min. suolaliemessä. Kuivaa huolella. Kääri turska huolellisesti kelmun avulla sylinteriksi ja kypsennä 60 °C höyryuunissa kunnes sisälämpö 48 °C . Jäähdytä jäävedessä. Leikkaa turska annospaloiksi ja polta pinta kaasupolttimella. Penslaa kirkastetulla voilla ja lämmitä 100 °C uunissa 6 min.

KATKARAVUT Marinoi katkaravut ennen esillelaittoa. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.

PORKKANA Leikkaa porkkanat pitkittäin halki. Pyöräytä öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225 °C:ssa 10 min.

PORKKANAPYRE Leikkaa porkkana ohueksi siivuksi. Laita kaikki ainekset vakuumipussiin ja kypsennä 90 °C höyryssä 30 min. Kumoa kuumana blenderiin ja aja 5 min. Mausta ja säädä viskositeettia tarvittaessa xantanalla. Siivilöi.

PIKKELÖITY PORKKANA Kiehauta pikkeliliemen ainekset. Anna jäähtyä. Leikkaa porkkana 1 mm siivuiksi ja vakumoi pikkeliliemen kanssa. Anna marinoitua 48 h.

KASTIKE Kiehauta kalaliemi ja voi. Laita crème fraîche blenderiin ja kaada kuuma seos päälle. Suurusta xantanalla ja mausta. Siivilöi kastike.

Suositellut tuotteet