Gratinoitu hummeri

Gratinoitu hummeri

30 minuuttia
Paistettu hummeri makealla yrttivoilla. Hummeri on loistava ja ylellinen tarjottava kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Reseptin on luonut Gustav Trägårdh, vuoden 2010 ruotsalainen keittiömestari.
https://www.arla.fi/reseptit/gratinoitu-hummeri/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 °C:een.
  • Halkaise hummerit, poista liha. Murra sakset ja poista liha.
  • Leikkaa liha paloiksi ja laita takaisin halkaistuihin kuoriin.
  • Sekoita voi ja muut ainesosat keskenään.
  • Voitele hummerit yrttivoilla ja gratinoi uunin yläosassa noin 10 minuuttia.
  • Tarjoile lämpimän patongin tai vastaleivotun leivän kera.
Valmis!
Vinkki

Panko-korppujauho on laajalti käytetty aasialaisessa keittiössä. Se on tarkoitettu friteerattavien ruokien leivitykseen. Ne ovat rakenteeltaan huomattavasti karkearakeisempia kuin länsimaiset korppujauhot ja niillä saadaan aikaan hyvin rapea ja ilmava leivitys. Panko-korppujauhot voidaan vaihtaa tavallisiin korppujauhoihin.

Ainekset

Keitettyä hummeri
2
100 g
Valkosipulinkynsiä
4
Hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 rkl
Sitruunankuori ja mehu
1
Korppujauhoa, mieluiten japanilaisia panko-jauhoja
2 rkl
Ripausta suolaa
2
Mustapippuria
1 ripaus
Lisää herkullisia ideoita

Tämä ylellinen ranskalainen ruokalaji on saanut nimensä Victorien Sardoun Ranskan vallankumouksen aikaan sijoittuvan, vuonna 1891 ensiesityksensä saaneen neliosaisen näytelmän mukaan. Näytelmä puolestaan sai nimensä Ranskan vallankumouskalenterin 11.th kuukauden mukaan. Kyseessä on vallankumouksen aikana luotu ja käyttöön otettu erikoiskalenteri. Sana "thermidor" tarkoittaa suomeksi "kesähelteitä" tai "kuumakuukautta", mikä kuvaa hyvin tämän kuuman ruokalajin tunnetta!

Valkosipulihummeri - ylellinen illallinen kotona

Nykyaikainen versiomme tästä ranskalaisesta klassikkoruoasta on pöydässä muutamassa minuutissa, joten se on täydellinen ruokalaji romanttiseen ystävänpäivään tai juhlavaan uudenvuodenaattoon. Yhdistä se lasilliseen kuplivaa - alkoholipitoista tai ei - ja saat aikaan ihanan juhlatunnelman.

Täydellinen lopputulos

Täydellinen lopputulos hummerin valmistamisessa on, kun lisäät siihen lisukkeita - omenaa, fenkolia, kermajuustoa ja sitruunan puristusta - ja laitat sen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja kuplivaa, omenat ovat kypsyneet ja hummerin sisälämpötila on noussut 60 asteeseen.

Miten valmistat todella murean hummerin?

Hummeria voi keittää, paistaa tai grillata, ja kaikista näistä valmistustavoista saa mehukkaan ja murean lopputuloksen - kunhan hummeria ei kypsennetä liikaa. Kypsensitpä hummeria miten tahansa, sen sisälämpötila ei saa koskaan nousta yli 60 °C:n tarkan lihalämpömittarin mukaan. Ylikypsennys tekee hummerista kuivan ja kumimaisen.

Onko parempi keittää vai paistaa hummerin pyrstöt?

Tuoreen, kokonaisen elävän hummerin keittäminen on klassinen tapa valmistaa hummeri, mutta on muitakin tapoja valmistaa hummerin pyrstöjä, jotka saattavat tuottaa maukkaampia tuloksia. Sekä paahtaminen että paistaminen tuottavat mureita ja mehukkaita makuja, mutta paahtaminen on hankalampaa: älä koskaan irrota katsettasi uunista, tai saatat saada aikaan palaneen sotkun. Hummeri voidaan myös varovasti hauduttaa sulassa voissa, jolloin siitä tulee uskomattoman täyteläisen makuinen ruokalaji.

Miten valmistat hummerin ruoanlaittoa varten?

Kiehauta suuri kattilallinen suolattua vettä, pudota hummeri pää edellä veteen ja keitä sitä 7-14 minuuttia sen koosta riippuen. Nosta hummeri vedestä keittiön pihdeillä ja varmista, ettet roiskuta kuumaa vettä ihollesi. Voit leikata kuoren yläosan auki vahvoilla keittiösaksilla ja käyttää pähkinänsärkijää päästäksesi käsiksi kynsissä olevaan lihaan.

Pitäisikö käyttää pakastettua vai tuoretta hummeria?

Kuten useimmat elintarvikkeet, myös hummeri on todennäköisesti maukkaampi tuoreena. Pakastevaihtoehdossa on kuitenkin myös etunsa. Pakastettu hummeri on valmiiksi puhdistettu, osittain valmistettu ja käyttövalmis. Yritä ostaa kylmävesihummeria, jos löydät sitä, ja varmista, ettet osta hummerin pyrstöjä (tai muita mereneläviä), jotka on liotettu natriumtripolyfosfaatissa, joka saattaa jättää lihaan ammoniakin makua.