Gratinoitu hummeri

Gratinoitu hummeri

Arvioi

(1)

Paistettu hummeri makealla yrttivoilla. Hummeri on loistava ja ylellinen tarjottava kaikenlaisiin tilaisuuksiin.

Ainekset

Annokset
  • 2 keitettyä hummeria
  • 100 g Arla Meijerivoita huoneenlämpöisenä Normaalisuolainen meijerivoi
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl korppujauhoja, mieluiten japanilaisia panko-jauhoja
  • 2 ripausta suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 225 °C:een. Halkaise hummerit, poista liha. Murra sakset ja poista liha. Leikkaa liha paloiksi ja laita takaisin halkaistuihin kuoriin. Sekoita voi ja muut ainesosat keskenään. Voitele hummerit yrttivoilla ja gratinoi uunin yläosassa noin 10 minuuttia. Tarjoile lämpimän patongin tai vastaleivotun leivän kera. Panko-korppujauho on laajalti käytetty aasialaisessa keittiössä. Se on tarkoitettu friteerattavien ruokien leivitykseen. Ne ovat rakenteeltaan huomattavasti karkearakeisempia kuin länsimaiset korppujauhot ja niillä saadaan aikaan hyvin rapea ja ilmava leivitys. Panko-korppujauhot voidaan vaihtaa tavallisiin korppujauhoihin.