Hummerikeitto

Hummerikeitto

Ylellinen hummeri antaa tälle keitolle makua ja väriä. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/hummerikeitto/

Tee näin:

  • Sulata ja perkaa hummerit. Kuumenna voi kattilassa ja paista kuoria hetki. Lisää valkosipuli, tomaattipyree, salvia ja jauhot. Kaada samalla sekoittaen kalaliemi ja viini. Anna kuorten kiehua noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi ja sekoita liemeen puolet crème fraîchesta. Mausta keitto cayennepippurilla ja konjakilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää paloiteltu hummerinliha. Tarjoa keitto salvialla maustetun crème fraîchen sekä leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Iso pakastehummeri tai 2 pientä
1
25 g
Valkosipulinkynsi murskattuna
1
Tomaattipyreetä
2 rkl
Salviaa
1 tl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kalaliemi
8 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
200 g
Cayennepippuri
¼ tl
Konjakkia
2 rkl
Muutama tuoreen salvian lehteä
Lisää herkullisia ideoita
Gratinoitu hummeri
30 minuuttia
Gratinoitu hummeri
(2)