Hummerikeitto

Hummerikeitto

Arvioi

(0)

Ylellinen hummeri antaa tälle keitolle makua ja väriä.

Ainekset

Annokset
  • 1 iso pakastehummeri tai 2 pientä
  • 25 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl salviaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl kalalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 200 g Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 2 rkl konjakkia
  • muutama tuoreen salvian lehteä

Tee näin:

Tee näin:

Sulata ja perkaa hummerit. Kuumenna voi kattilassa ja paista kuoria hetki. Lisää valkosipuli, tomaattipyree, salvia ja jauhot. Kaada samalla sekoittaen kalaliemi ja viini. Anna kuorten kiehua noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi ja sekoita liemeen puolet crème fraîchesta. Mausta keitto cayennepippurilla ja konjakilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää paloiteltu hummerinliha. Tarjoa keitto salvialla maustetun crème fraîchen sekä leivän kanssa.