Äyriäispata

Äyriäispata

Arvioi

(1)

Maukas äyriäispata on merenherkkujen ystävien unelma. Kalan, simpukoiden ja katkarapujen yhdistelmä vie kielen menessään!

Ainekset

Annokset
  • 1 kg sinisimpukoita
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ tl suolaa
  • 1 fenkoli
  • 500 g juureksia (esim. porkkanoita, selleriä ja perunoita)
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • cayennepippuria
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl äyriäisfondia
  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 200 g valkoista kalafileetä (esim. seitiä)
  • 150 g suuria kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • sormisuolaa

Tee näin:

Tee näin:

Pese ja harjaa sinisimpukat huolellisesti. Poista ne simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä. Kiehauta viini ja suola suuressa kattilassa. Lisää simpukat ja keitä niitä kannen alla noin 3 minuuttia kunnes ne avautuvat. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät avaudu. Nosta simpukat pois ja säästä liemi. Irrota päällimmäiset lehdet fenkolista ja kuori juurekset. Leikkaa palasiksi. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista fenkolia, juureksia ja sipulia voissa 2–3 minuuttia. Lisää cayennepippuria. Lisää simpukoiden liemi, vesi ja fondi. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Leikkaa kala palasiksi ja lisää pataan. Käännä levy nollalle ja aseta kansi päälle. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia. Lisää simpukat ja katkaravut. Ripottele päälle persiljaa ja suolahiutaleita juuri ennen tarjoilua.