Marmoroitu häränfilee sienikastikkeessa

Marmoroitu häränfilee sienikastikkeessa

Marmoroitu häränfilee sienikastikkeen kera on ylellinen ruoka niihin hieman erityisempiin hetkiin. Katso sivuiltamme ohjeita myös muihin liharuokiin!
https://www.arla.fi/reseptit/marmoroitu-haranfilee-sienikastikkeessa/

Tee näin:

Pitkään kypsytetyt kasvikset
  • Sekoita soijakastike ja murskattu karkki kulhossa ja sekoita herkkusienet marinadiin. Jaa sienet, tomaatit ja sipulit yhdelle puolelle leivinpaperia. Pirskota öljyä ja ripottele päälle timjamia ja suolaa. Paista vihanneksia 200 °C uunin keskiosassa noin ½ tuntia ja sitten laita uuni 100 °C asteeseen.
Härän sisäfileepihvi
  • Anna voin sulaa kullanruskeaksi pannulla ja lisää timjaminoksat pannulle. Sido häränfileen ympärille puuvillalangalla yksinkertainen solmu, jotta paisti pysyy yhdessä. Ruskista fileetä hyvin joka puolelta noin 7 minuuttia. Ripottele lihalle suolaa ja pippuria ja aseta se pieneen uunivuokaan, jossa on ritilä. Kaada voi ja timjaminoksat paistin päälle. Aseta uunivuoan viereen kasvikset, juuri kun uunin lämpötila on 100 °C ja paista vihanneksia ja lihaa uunin keskiosassa noin 1 tunti ja 25 minuuttia.
  • Kasvisten ja häränfileen ollessa uunissa valmista sienikastike.
Sienikastike
  • Sulata voi kullanruskeaksi pannulla. Paista kantarelleja korkeassa lämpötilassa noin 1 minuutti. Ota ne pois ja laita herkkusienet pannulle ja paista noin 5 minuuttia tai, kunnes ne ovat kuivia. Lisää kerma, crème fraîche ja vasikkafondi. Poista kattila liedeltä ja sekoita kastikesuurustetta sekaan. Lisää kantarellit kastikkeeseen ja kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 1 minuutin ajan. Mausta maun mukaan.
  • Härän sisäfileen sisälämpötila tulisi olla 60 °C (punainen), 62 °C (vaaleanpunainen) tai 65 °C (hieman vaaleanpunainen). Leikkaa häränfilee viipaleiksi ja tarjoile sienikastikkeen, perunasekoituksen ja vihanneksien kera.
Valmis!
Vinkki

Vinkkejä! Kasvikset voidaan valmistaa ilman lakritsia. Sienikastikkeen voi tehdä valmiiksi ja lämmittää varovasti juuri ennen tarjoilua. Perunat voi keittää ja kuoria valmiiksi. Laita ne kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Pitkään kypsytetyt kasvikset
Japanilaista soijakastiketta
1 rkl
Murskattu turkinpippurikarkki (0,25 tl)
1
Sieniä kokonaisina ja puolitettuina
225 g
Kirsikkatomaatteja puolitettuina
250 g
Punasipuli lohkoina
4
Viinirypäleensiemenöljyä
3 rkl
Karkeaksi silputtua, tuoretta timjamia
1 rkl
Suolaa
1 tl
Härän sisäfileepihvi
25 g
Timjamia
10 oksaa
Puuvillanarua
Marmoroitu naudan sisäfilee (n. 1 kg)
1
Suolaa
1 tl
Pippuria myllystä
Sienikastike
25 g
Puhdistettuja kantarelleja
100
Herkkusieniä viipaloituna
225 g
2½ dl
1 dl
Lihaliemifondia
2 rkl
Suolaa
¼ tl
Vaaleaa suurustetta
2 tl
Koristeluun
Timjamia
oksaa
Lisäksi
Keitettyä parsaa ja perunasekoitusta
800 g
Lisää herkullisia ideoita