Paistettua ruijanpallasta ja artisokkia

Paistettua ruijanpallasta ja artisokkia

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Ruijanpallas kantarelleilla, omena-maa-atisokkapyreellä ja mätivoilla on ylellinen herkkuruoka niihin hieman erityisempiin hetkiin.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 400 g ruijanpallasta
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 puserrettua valkosipulinkynttä

Säilötyt suppilovahverot

  • 4 dl kuivattuja kantarelleja

Liemi

  • 6 rkl vettä
  • 2 rkl etikkaa (12 %)
  • 4 rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 rkl ruohosipulia

Omena-maa-artisokkapyree

Vaahdotettua voita taimenen mädillä

Tee näin:

Tee näin:

Aloita kantarelleista. Liota sieniä 2 tuntia vedessä. Kaada vesi pois. Kiehauta vesi, etikka, sokeri, suola, pippuri ja chili. Anna sen vetäytyä 10 minuuttia. Siivilöi liemi sienten päälle. Anna sen olla vähintään 3 tuntia. Siivilöi liemi pois ja sekoita sienet piparjuuren ja ruohosipulin kanssa. Kuori maa-artisokat, omenat, sipuli ja valkosipuli ja leikkaa ne paloiksi. Paista voissa, kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Lisää crème fraîche ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista voi pienessä kattilassa tai pannulla. Kaada se kulhoon ja anna jäähtyä. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Höystä suolalla ja etikalla. Käännä sekaan puolet taimenen mädistä. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Leikkaa kalat 4 annospalaan. Suolaa, pippuroi ja laita palat uuninkestävään astiaan. Pirskota päälle öljyä ja lisää valkosipuli. Peitä kala foliolla ja paista uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 50 °C, noin 20 minuuttia. Tarjoile kala omena-maa-artisokkapyreen, sienien ja taimenvoin kera. Koristele tillillä ja taimenen mädillä.