Paistettua ruijanpallasta ja artisokkia

Paistettua ruijanpallasta ja artisokkia

Ruijanpallas kantarelleilla, omena-maa-atisokkapyreellä ja mätivoilla on ylellinen herkkuruoka niihin hieman erityisempiin hetkiin.

Tee näin:

  • Aloita kantarelleista. Liota sieniä 2 tuntia vedessä. Kaada vesi pois.
  • Kiehauta vesi, etikka, sokeri, suola, pippuri ja chili. Anna sen vetäytyä 10 minuuttia.
  • Siivilöi liemi sienten päälle. Anna sen olla vähintään 3 tuntia.
  • Siivilöi liemi pois ja sekoita sienet piparjuuren ja ruohosipulin kanssa.
  • Kuori maa-artisokat, omenat, sipuli ja valkosipuli ja leikkaa ne paloiksi. Paista voissa, kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Lisää crème fraîche ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi soseeksi.
  • Ruskista voi pienessä kattilassa tai pannulla. Kaada se kulhoon ja anna jäähtyä. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla ja etikalla.
  • Käännä sekaan puolet taimenen mädistä. Kuumenna uuni 100 asteeseen.
  • Leikkaa kalat 4 annospalaan. Suolaa, pippuroi ja laita palat uuninkestävään astiaan. Pirskota päälle öljyä ja lisää valkosipuli.
  • Peitä kala foliolla ja paista uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 50 °C, noin 20 minuuttia.
  • Tarjoile kala omena-maa-artisokkapyreen, sienien ja taimenvoin kera. Koristele tillillä ja taimenen mädillä.
Valmis!

Ainekset

Ruijanpallasta
400 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
ripausta
Oliiviöljyä
1 rkl
Valkosipulinkynttä puserrettu
2
Säilötyt suppilovahverot
Kuivattuja kantarelleja
4 dl
Liemi
Vettä
6 rkl
Etikkaa (12 %)
2 rkl
Hienosokeria
4 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
½ tl
Kuivattuja chilihiutale
ripausta
Raastettua piparjuurta
2 rkl
Ruohosipulia
1 rkl
Omena-maa-artisokkapyree
Maa-artisokkia
600 g
Omenoita
3
Pieni keltasipuli
1
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1
2 rkl
½ dl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
Vaahdotettua voita taimenen mädillä
100 g
Suolaa
ripausta
Valkoviinietikkaa
1 tl
Taimenen mätiä
50 g
Tilliä