Hitaasti kypsytetty paahtopaisti

Hitaasti kypsytetty paahtopaisti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Alhaisessa lämpötilassa paistetusta lihasta tulee erityisen mehukas.

Ainekset

Annokset
  • 600 g paahtopaistia tai ulkofileetä
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • rypsiöljyä
  • ¾ tl suolaa
  • hyppysellinen mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • 300 g kirsikkatomaatteja varsissa
  • 3- 4 laakerinlehteä
  • merisuolahiutaleita

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 125 °C. Ruskista liha molemmin puolin voissa ja rypsiöljyssä paistinpannulla. Aseta liha sitten uuninkestävään astiaan. Suolaa ja pippuroi liha kauttaaltaan ja mausta tuoreella timjamilla. Aseta lämpömittari lihaan niin, että kärki on keskellä paksuinta osaa. Lisää tomaatit ja laakerinlehdet lihan viereen astialle. Paista uunin keskitasossa, kunnes paistolämpömittari näyttää 60 astetta: punainen liha, 65 astetta: vaaleanpunainen ja 70 astetta: kypsä, 45-60 minuuttia. Ota liha pois uunista, mutta anna tomaattien vielä olla. Peitä liha foliolla ja anna sen levätä. Nosta uunin lämpö 250 °C ja paista tomaatteja 10 minuutin ajan. Tarjoile perunoiden ja vihreiden papujen valkosipulilla kanssa.