Hitaasti kypsytetty paahtopaisti

Hitaasti kypsytetty paahtopaisti

Alhaisessa lämpötilassa paistetusta lihasta tulee erityisen mehukas. Hitaasti kypsytetty paahtopaisti sopii juhlaan kuin juhlaan. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 125 °C.
  • Ruskista liha molemmin puolin voissa ja rypsiöljyssä paistinpannulla. Aseta liha sitten uuninkestävään astiaan.
  • Suolaa ja pippuroi liha kauttaaltaan ja mausta tuoreella timjamilla. Aseta lämpömittari lihaan niin, että kärki on keskellä paksuinta osaa.
  • Lisää tomaatit ja laakerinlehdet lihan viereen astialle.
  • Paista uunin keskitasossa, kunnes paistolämpömittari näyttää 60 astetta: punainen liha, 65 astetta: vaaleanpunainen ja 70 astetta: kypsä, 45-60 minuuttia.
  • Ota liha pois uunista, mutta anna tomaattien vielä olla. Peitä liha foliolla ja anna sen levätä.
  • Nosta uunin lämpö 250 °C ja paista tomaatteja 10 minuutin ajan.
  • Tarjoile hitaasti kypsytetty paahtopaisti perunoiden, vihreiden papujen ja tomaattien kanssa.
Valmis!

Ainekset

Paahtopaistia tai ulkofileetä
600 g
Rypsiöljyä
Suolaa
¾ tl
Hyppysellinen mustapippuria
Tuoretta timjamia
Kirsikkatomaatteja varsissa
300 g
Laakerinlehteä
3- 4
Merisuolahiutaleita
Lisää herkullisia ideoita