Hedelmäsalaatti talven hedelmistä

Hedelmäsalaatti talven hedelmistä

Myös talvella saatavilla olevista hedelmistä syntyy raikas hedelmäsalaatti. Lämmin kastike luo viimeisen silauksen annokselle.

Tee näin:

Hedelmäsalaatti
  • Sekoita omenat, viinirypäleet, päärynät ja luumut kulhossa. Halkaise passionhedelmät ja kaavi siemenet hedelmänpuolikkaista. Kääntele ne hedelmäseokseen.
Lämmin kastike
  • Kuumenna crème fraîche, sitruunamehu ja sokeri kevyesti pienessä paksupohjaisessa kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut - se ei saa kiehua! Mausta oman maun mukaan.
Tarjoilu
  • Asettele hedelmät annoskulhoihin ja kaada lämmin kastike päälle. Tarjoile heti.
Valmis!

Ainekset

Omenoita pieninä paloina (n. 275 g)
2
Tummia, kivettömiä viinirypäleitä puolitettuna
200 g
Päärynöitä pieninä paloina (n. 250 g)
2
Kivettömiä luumuja, neljään osaan jaettuna
100 g
Passionhedelmää
2
Lämmin kastike
2½ dl
Tuoretta sitruunamehua
1 rkl
Ruokosokeria
2 rkl