Pulled beef -pita

Pulled beef -pita

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Tuhtia evästä, pitaleipää, mureaa naudanlihaa, raikasta salsaa lisäksi yrteillä ja valkosipulilla maustettua kermaviiliä. Paras herkku syntyy, kun jokainen täyttää oman leipänsä.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 4 annosta

Ylikypsää naudanlihaa

  • 1 kg luullista naudanlihaa esim. rintaa tai lapaa
  • noin 1½ l lihalientä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ruukkua timjamia
  • 3 laakerinlehteä
  • 5 maustepippuri

Pitaleivät

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 7 dl vehnäjauhoja

Tomaattisalsa

  • 1 rasia miniluumutomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 1 chili
  • ruukkua korianteria
  • limen mehu
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Naudanliha: Pyydä lihakauppiasta puolittamaan luullinen liha. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Valmista lihaliemi kuutiosta tai fondista. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Ruskista liha kauttaaltaan suuressa paistinpannussa tilkassa öljyä. Mausta liha suolalla ja nosta suureen uunipataan. Paahda kasvikset samassa pannussa, jossa ruskistit lihan. Älä huuhdo pannua välillä, jotta saat kaikki maut talteen. Lisää kasvikset, timjami ja mausteet pataan. Lisää kiehuvaa lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella ja nosta 110-asteiseen uuniin 10–12 tunniksi. Kun liha on mureaa, nosta se pois liemestä. Siivilöi liemi kattilaan. Keitä lientä voimakkaasti, kunnes jäljellä on 1/3 osa. Riivi hieman jäähtynyt liha haarukan avulla säikeiksi. Mehusta riivitty liha sekoittamalla joukkoon kokoon keitettyä lientä. Tarjoa liha pitaleipien, tomaattisalsan ja Arla laktoosittoman kermaviilin kanssa. Pitaleivät: Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Sekoita joukkoon jauhot pienissä erissä, koko ajan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä paikassa. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä pulliksi. Käytä apuna jauhoja, jotta taikina ei tartu pöytään. Kauli pullat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 12 cm:n leiviksi. Nosta pitaleivät kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia. Paista pitaleipiä 225-asteessa noin 12 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin ja kohonneet kupliksi. Täytä pitaleivät riivityllä naudanlihalla, salaatilla, tomaattisalsalla ja viimeistele Arla Keittiön kermaviilillä. Tomaattisalsa: Viipaloi tomaatit ja chili. Kuori ja kuutioi sipuli. Silppua korianteri. Purista joukkoon limen mehu ja mausta salsa suolalla ja pippurilla.