Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti on yksinkertainen, mutta todella maukas perinneruoka.

Tee näin:

  • Paista lihapaloja kuumalla paistinpannulla voissa hetken aikaa. Laita hieman väriä saaneet lihapalat valurautakattilaan tai -pataan. Paloittele sipulit lohkoiksi lihojen päälle. Mausta lihat ja sipulit suolalla, lisää pataan myös mauste- tai mustapippurit ja laakerinlehdet. Lisää lopuksi vesi. Paista karjalanpaistia uunissa kannen kanssa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Säädä lämpötila sen jälkeen 150 asteeseen ja hauduta vielä noin 2 tuntia.
Valmis!

Ainekset

Karjalanpaistilihaa
800 g
Sipuleita
2
Kokonaista mauste- tai mustapippureita
10
Suolaa
1½ tl
Laakerinlehti
2
Vettä
2 dl
Tarjoiluun
Perunamuusia
Suolakurkkuja
Lisää herkullisia ideoita