Maatalon lihapata

Maatalon lihapata

Maatalon lihapata on ihanan herkullinen ruoka koko perheelle! Kokeile maukasta reseptiä jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/maatalon-lihapata/

Tee näin:

  • Kuutioi liha noin 2 x 2 cm paloiksi. Ruskista kuutiot voissa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehdet, valkosipuli ja liemikuutio. Laita pataan vettä sen verran, että lihapalaset peittyvät. Keitä kannen alla noin 30 minuuttia. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja lanttu. Lisää pataan. Keitä vielä noin 15 minuuttia kunnes juurekset pehmenevät. Viipaloi purjo ja lisää pataan. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää suurus pataan. Lisää kerma, soija ja timjami. Keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja leivän kera.
Valmis!

Ainekset

Luutonta naudan etuselkää
750 g
2 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Laakerinlehteä
2
Valkosipulinkynsiä murskattuna
2
Lihaliemikuutio
1
Sipuleita
2
Suurta porkkanoita
2
Pala lanttua, n. 300 g
1
Purjo
1
Vehnäjauhoa
2 rkl
2½ dl
Soijakastiketta
1 tl
Timjamia silputtuna
3 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Helppo lihapata
1 tunti 20 minuuttia
Helppo lihapata
(21)