Maatalon lihapata

Maatalon lihapata

Arvioi

(9)

Maatalon lihapata on ihanan herkullinen ruoka koko perheelle!

Ainekset

Annokset
  • 750 g luutonta naudan etuselkää
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 sipulia
  • 2 suurta porkkanaa
  • 1 pala lanttua, n. 300 g
  • 1 purjo
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 3 rkl timjamia silputtuna

Tee näin:

Tee näin:

Kuutioi liha noin 2 x 2 cm paloiksi. Ruskista kuutiot voissa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehdet, valkosipuli ja liemikuutio. Laita pataan vettä sen verran, että lihapalaset peittyvät. Keitä kannen alla noin 30 minuuttia. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja lanttu. Lisää pataan. Keitä vielä noin 15 minuuttia kunnes juurekset pehmenevät. Viipaloi purjo ja lisää pataan. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää suurus pataan. Lisää kerma, soija ja timjami. Keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja leivän kera.