Maatalon lihapata

Maatalon lihapata

Maatalon lihapata on ihanan herkullinen ruoka koko perheelle!
Arvioi (3)

Minun arvosanani

Maatalon lihapata

Maatalon lihapata on ihanan herkullinen ruoka koko perheelle!

Annoslukumäärä
  • 750 g luutonta naudan etuselkää
  • 2 rkl Arla Meijerivoita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 sipulia
  • 2 suurta porkkanaa
  • 1 pala lanttua, n. 300 g
  • 1 purjo
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2½ dl Arla kuohukermaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • 3 rkl timjamia silputtuna

Ohjeet

Kuutioi liha noin 2 x 2 cm paloiksi. Ruskista kuutiot voissa padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehdet, valkosipuli ja liemikuutio. Laita pataan vettä sen verran, että lihapalaset peittyvät. Keitä kannen alla noin 30 minuuttia. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja lanttu. Lisää pataan. Keitä vielä noin 15 minuuttia kunnes juurekset pehmenevät. Viipaloi purjo ja lisää pataan. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää suurus pataan. Lisää kerma, soija ja timjami. Keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja leivän kera.

Suositellut tuotteet