Poronkäristys

Poronkäristys

Poronkäristys on suomalainen perinneruoka, joka on lähtöisin Lapista. Maistuu herkulliselta perunamuusin ja puolukkahillon kera!

Tee näin:

  • Paista liha ja sipuli rasvassa pannulla. Lisää kerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää lopuksi hyytelö ja sekoita. Tarkista maku. Lisää halutessasi mustapippurirouhetta tai huhmaressa murskattua timjamia tai katajanmarjaa. Ripota päälle persiljasilppua. Tarjoa poronkäristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera.
Valmis!

Ainekset

Pakastettua poronkäristyslihaa, à 240 g
2 pkt
Sipuli hienonnettuna
1
2 rkl
2 dl
Vettä
2 dl
Lihaliemikuutio
1
Viinimarjahyytelöä tai -mehua
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
2 rkl