Pataruoat

Pataruoat ovat herkullisia ja meheviä ruokia, joilla koko perheen nälkä lähtee helposti.

Keittämällä juurekset lihan ja mausteiden kanssa kasaan saadaan aikaan mehukas muhennos. Patojen ja muhennosten teko on erittäin helppo tapa kokata todella hyvää ruokaa. Tarjoile lisäksi hyvää kotitekoista leipää ja salaattia.

Pataruoan voi myös pakastaa, ja liha-, kana- tai kasvispata säilyy 3-4 kuukautta pakastimessa tai 2-3 päivää jääkaapissa. Säilyvyyden kannalta on tärkeää jäähdyttää vuoka paistamisen jälkeen. Talvella voit asettaa vuoan ulos, mieluiten lumihankeen, ja lämpimänä vuodenaikana se jäähtyy laittamalla sen kylmään veteen. Jos ruoka on pakastettu, sulata sitä noin päivän verran jääkaapissa ennen kuin lämmität uudestaan.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat