Pataruoat

Herkullisia ja ihanan näköisiä, koko perhettä lämmittäviä patoja ja muhennoksia! Me tarjoamme monia houkuttelevia reseptejä, jotka on helppo valmistaa. Vaihtele raaka-aineita niiden saatavuuden mukaan, tai mitä sinulta sattuu löytymään kotoa.

Keittämällä syksyn juurekset lihan ja mausteiden kanssa kasaan saadaan aikaan mehukas muhennos! Patojen ja muhennosten teko on erittäin helppo tapa kokata todella hyvää ruokaa. Muhennos on hyvä valmistaa muutamapäivä etukäteen, jolloin se ennättää maustua rauhassa. Säilytä sitä jääkaapissa ja lämmitä hitaasti varitin verran ennen kuin pöytävieraat saapuvat. Tarjoile lisäksi hyvää kotitekoista leipää ja salaattia.

Pataruoan voi myös pakastaa, ja liha-, kana- tai kasvispata säilyy 3-4 kuukautta pakastimessa tai 2-3 päivää jääkaapissa. Säilyvyyden kannalta on tärkeää jäähdyttää vuoka paistamisen jälkeen. Talvella voit asettaa vuoan ulos, mieluiten lumihankeen, ja lämpimänä vuodenaikana se jäähtyy laittamalla sen kylmään veteen. Kun vuoka on kylmä, voit laittaa sen jääkaappiin tai pakastimeen. Jos ruoka on pakastettu, sulata sitä noin päivän verran jääkaapissa ennen kuin lämmität uudestaan.

Kun on päivällisen aika lämmitä pataa miedolla lämmöllä ja sekoita muutaman kerran. Keitä pasta, riisit tai perunat tällä välin.

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat