Jauheliha-perunavuoka

Jauheliha-perunavuoka

60+ min
Jauheliha-perunavuoka valmistuu helposti ja on herkullinen ruoka perheen yhteisiin hetkiin. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/jauheliha-perunavuoka/

Tee näin:

Jauheliha-perunavuoka
  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  • Viipaloi perunat. Halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Ruskista jauheliha voissa kuumalla pannulla. Lisää pannulle tomaattipyree ja mausteet.
  • Asettele uunivuokaan kerroksittain peruna- ja sipuliviipaleet, valkosipulisilppu, jauhelihaseos ja juustoraaste.
  • Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa ja juustoraastetta. Kaada kerma tasaisesti ruoan päälle.
  • Nosta vuoka uunin alaosaan ja anna kypsyä noin 1 tunti. Kokeile perunoiden kypsyyttä.
  • Peitä vuoka alumiinifoliolla, kun ruoan pinta on saanut sopivasti väriä.
  • Tarjoile valmis jauheliha-perunavuoka salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Jauheliha-perunavuoka
Isoa perunoita
10
Iso sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
3
2 rkl
Jauhelihaa
400 g
Tomaattipyreetä, 140 g
1 prk
Viherpippuria murskattuna
1- 2 tl
Yrttisuolaa
½ rkl
Tuoretta basilikaa
3 rkl
Arla® Emmental juustoraastetta
150 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Perunapizza
30 minuuttia
Perunapizza
(2)
Kasvisvuoka
1 tunti
Kasvisvuoka
(1)
Tortillavuoka
1 tunti
Tortillavuoka
(15)