Naudanlihaa (esim. paistia)
|
500 g |
---|---|
Sipuli
|
1 |
Herkkusieniä
|
150 g |
Suolaa
|
½ tl |
Maun mukaan mustapippuria
|
|
2 dl | |
Tomaattipyreetä
|
2½ rkl |
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
|
½ nippu |
Arla® Lempi Smetanaa
|
200 g |
---|---|
Suolakurkkuja
|
Vaikka nimen alkuperä on selvä, mielipiteet vaihtelevat siitä, missä ja milloin ensimmäinen stroganoff valmistettiin. Yksi todennäköinen tarina on, että ruokalaji tarjoiltiin ensimmäisen kerran kreivi Stroganoffin pitämillä säännöllisillä illallisilla 1800-luvulla. Kreivin ranskalaisen keittiömestarin kerrotaan keksineen ruokalajin, joka osoittautui suosituksi vieraiden keskuudessa, ja se kirjattiin lopulta kahden ruokailijan kirjoittamaan keittokirjaan.
Stroganoffin kanssa tarjoillaan perinteisesti valkoista riisiä tai perunamuusia, ruusukaalia ja paahdettuja juureksia. Ei ole kuitenkaan olemassa mitään tiukkoja sääntöjä siitä, mitä ruokalajin kanssa voi tarjota, sillä kaikki höyrytetystä parsakaalista herkullisiin ranskalaisiin tarjoavat tyydyttävän yhdistelmän.
Stroganoffin valmistaminen kasvisversiona on uskomattoman helppoa, sillä sienet ovat jo valmiiksi suuri osa makua. Yksinkertaisesti jätä naudanliha pois ja lisää sienien määrää. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kasviperäisen naudanlihavaihtoehdon, jotta alkuperäisen ruokalajin rakenne säilyy.