&format=jpg)
Stroganoff

Tee näin:
Stroganoff
Stroganoff Q&A
Kypsennys liian korkealla lämmöllä on yleinen syyllinen Stroganoffin juoksettumiseen. Hidasta siis kypsennystä, ja ennen kaikkea älä koskaan anna kastikkeen kiehua.
Oikean lihaleikkeen valinta riippuu budjetistasi - rumpupihvi on leikattava ohuiksi viipaleiksi mureuden varmistamiseksi, välikyljys on puolestaan suussa sulava vaihtoehto; myös sisäfilee sopii hyvin stroganoffiin.
Jos Stroganoff-kastikkeesi on liian ohutta, klassinen temppu, jossa lisätään kaksi ruokalusikallista jauhoja tai maissitärkkelystä veteen sekoitettuna, auttaa sakeuttamaan kastikkeen.
Se, että kuohukerman annetaan vahingossa hyytyä, on todennäköinen selitys happamalle maistuvalle kastikkeelle, joten kiinnitä erityistä huomiota kuumuuteen. Saatat joutua temperoimaan kerman ennen sen lisäämistä kastikkeeseen. Tämä onnistuu helposti sekoittamalla pieniä määriä lämmintä nestettä kuohukermaan, kunnes se vähitellen lämpenee, ja lisäämällä sitten lämmennyt kermaseos kastikkeeseen.
Ainekset
Stroganoff
Naudanlihaa (esim. paistia)
|
500 g |
---|---|
Sipuli
|
1 |
Herkkusieniä
|
150 g |
Suolaa
|
½ tl |
Maun mukaan mustapippuria
|
|
2 dl | |
Tomaattipyreetä
|
2½ rkl |
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
|
½ nippu |
Tarjoiluun
Arla® Lempi Smetanaa
|
200 g |
---|---|
Suolakurkkuja
|
Stroganoffin alkuperä
Vaikka nimen alkuperä on selvä, mielipiteet vaihtelevat siitä, missä ja milloin ensimmäinen stroganoff valmistettiin. Yksi todennäköinen tarina on, että ruokalaji tarjoiltiin ensimmäisen kerran kreivi Stroganoffin pitämillä säännöllisillä illallisilla 1800-luvulla. Kreivin ranskalaisen keittiömestarin kerrotaan keksineen ruokalajin, joka osoittautui suosituksi vieraiden keskuudessa, ja se kirjattiin lopulta kahden ruokailijan kirjoittamaan keittokirjaan.
Stroganoffin tarjoiluehdotukset
Stroganoffin kanssa tarjoillaan perinteisesti valkoista riisiä tai perunamuusia, ruusukaalia ja paahdettuja juureksia. Ei ole kuitenkaan olemassa mitään tiukkoja sääntöjä siitä, mitä ruokalajin kanssa voi tarjota, sillä kaikki höyrytetystä parsakaalista herkullisiin ranskalaisiin tarjoavat tyydyttävän yhdistelmän.
Tee stroganoffista kasvisversio
Stroganoffin valmistaminen kasvisversiona on uskomattoman helppoa, sillä sienet ovat jo valmiiksi suuri osa makua. Yksinkertaisesti jätä naudanliha pois ja lisää sienien määrää. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kasviperäisen naudanlihavaihtoehdon, jotta alkuperäisen ruokalajin rakenne säilyy.