Broilerin reisifileetä
|
450 g |
---|---|
Curryjauhetta
|
2 rkl |
Paprikajauhetta
|
2 rkl |
Suolaa
|
1 tl |
Sipulia
|
2 kpl |
Valkosipulinkynttä
|
2 kpl |
15 g | |
Tomaattisosetta
|
2 rkl |
Mangochutneyta
|
2 rkl |
Kanaliemikuutiota
|
1 kpl |
2 prk |
Riisiä
|
|
---|---|
Vihersalaattia
|
Currykana on peräisin Intian niemimaalta, ja se on reseptinä luultavasti tuhansia vuosia vanha. 1900-luvulla se levisi nopeasti laajemmallekin, erityisesti Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jossa lähes joka kaupungissa on vähintään yksi intialainen ravintola, joka tarjoaa omaa versiotaan currykanasta. Peruskomponentit - sipuli, tomaatti, mausteet ja proteiini - ovat tärkeitä joka reseptissä, vaikkakin siitä on olemassa loputon määrä muunnelmia.
Intialainen keittiö tarjoaa laajan valikoiman kasvisvaihtoehtoja, ja tämän curryn muuttaminen kasvisvaihtoehdoksi on niinkin yksinkertaista kuin kanaliemen vaihtaminen kasvisliemeen ja kanan korvaaminen maukkaalla paneer-juustolla. Linssit ovat myös hyvä vaihtoehto, ja niitä käytetäänkin yleisesti intialaisissa ruokalajeissa.
Tämän curryn maku on suhteellisen mieto, joten jos haluat lisätä tulisuutta, on sinulla kaksi vaihtoehtoa: lisää joukkoon kuutioitua chiliä sipulin ja valkosipulin paistamisen aikana tai lisää viipaloitua tuoretta chiliä vasta loppuvaiheessa. Pidä siemenet mukana, jotta tulisuus lisääntyy entisestään.
Kadutko sitä, kuinka paljon chiliä laitoit currykanaan? Ei hätää. Lusikallinen jogurttia tai smetanaa vetää curryn takaisin viileämmälle alueelle. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kookosmaitoa, joka paitsi viilentää, myös tuo lisää makua.
Kun currykana on jäähtynyt, se säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa kolmesta neljään päivää. Joidenkin mielestä curry maistuu jopa paremmalta valmistusta seuraavana päivänä, joten tähteiden jääminen ei ole lainkaan huono juttu!