3 dl | |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Jauhettua kuminaa
|
1 tl |
Suolaa
|
2 tl |
Puolikas kurkkua
|
|
Salottisipulia
|
2 |
Tuoretta minttua
|
½ ruukku |
Raita on klassinen intialainen lisuke, joka sopii hyvin minkä tahansa curryruoan kanssa. Raitan raikkaat maut täydentävät curryn syvää täyteläisyyttä. Runsaasti rasvaa sisältävä jogurtti auttaa hillitsemään intialaisen curryn joskus haastavaa mausteisuutta. Raita on myös erinomainen dippikastike naanleivälle, ranskalaisille tai vihanneksille.
Ylijäänyt raita säilyy jääkaapissa jopa kolme päivää. Muista peittää kastike hyvin kelmulla tai ilmatiiviillä kannella, jotta ei-toivotut aromit eivät pääse valumaan sisään. Voit myös pakastaa raitaa. Paras tapa on laittaa kastike suljettaviin pakastepusseihin ja asettaa ne tasaisesti tarjottimelle pakastimeen, kunnes kastike on jäässä. Poista sitten tarjotin ja säilytä pakastettua raitaa jopa kolme kuukautta. Sulata kastike yön yli jääkaapissa ja sekoita sitä kunnolla ennen tarjoilua, jotta se on hyvin sekaisin.