Nopea chili con carne

Nopea chili con carne

Tällä reseptillä valmistat perinteisen chili con carnen helposti ja nopeasti. Nopea chili con carne on täydellinen ruoka arkeen!

Tee näin:

Chili con carne
  • Sulata rasva paksupohjaisella pannulla korkeassa lämpötilassa, niin ettei se ruskistu. Ruskista jauhelihaa noin 3 minuuttia, kunnes se murenee ja vaihtaa väriä. Lisää sipuli, valkosipuli, kumina ja chili pannulle ja kuumenna noin 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja crème fraîche, kidneypavut, porkkanat ja suola ja anna keittyä keskilämmöllä, kannella peitettynä, noin 20 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Mausta maun mukaan. Tarjoile chili con carne kulhossa crème fraîchen ja vastaleivotun pannuleivän kera.
Pannuleipä
  • Kaada vettä kulhoon ja sekoita hiiva siihen. Lisää valkoiset vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää kerma, sokeri, suola ja vehnäjauhot (säästä hiukan vehnäjauhoja). Käännä taikina hyvin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 4 osaan ja kaulitse pyöreiksi levyiksi (n. 20 cm halkaisijaltaan.) Aseta taikinalevyt kuumalle pannulle ja paista leipiä korkeassa lämpötilassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Valmis!

Ainekset

Chili con carne
1 rkl
Naudan jauhelihaa
400 g
Karkeaksi hienonnettua keltasipulia
2
Pientä hienonnettua valkosipulinkynsiä
2
Jauhettua kuminansiementä
2 tl
Hienonnettua punaista chiliä
1 tl
Tomaattimurskaa
5 dl
1 prk
Kidneypapu suolavedessä, valutettuna
1 tlk
Porkkanoita pieninä kuutioina (n. 200 g)
3
Suolaa
1 tl
Pannuleipä
Kylmää vettä
1¾ dl
Hiivaa
10 g
Vehnäjauhoja (n. 2,5 dl)
150 g
Arla® Lempi Fraîche 15% kermaa
¼ dl
Sokeria
½ tl
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
75 g