Nopea chili con carne

Nopea chili con carne

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Tällä reseptillä valmistat perinteisen chili con carnen helposti ja nopeasti. Nopea chili con carne on täydellinen ruoka arkeen!

Ainekset

Annokset

  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 karkeaksi hienonnettua keltasipulia
  • 2 pientä hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 5 dl tomaattimurskaa
  • 1 prk Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 1 tlk kidneypapuja suolavedessä, valutettuna
  • 3 porkkanaa pieninä kuutioina (n. 200 g)
  • 1 tl suolaa

Pannuleipä

Lisäksi

Tee näin:

Tee näin:

Chili con carne

Sulata rasva paksupohjaisella pannulla korkeassa lämpötilassa, niin ettei se ruskistu. Ruskista jauhelihaa noin 3 minuuttia, kunnes se murenee ja vaihtaa väriä. Lisää sipuli, valkosipuli, kumina ja chili pannulle ja kuumenna noin 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja crème fraîche, kidneypavut, porkkanat ja suola ja anna keittyä keskilämmöllä, kannella peitettynä, noin 20 minuuttia. Sekoita silloin tällöin, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Mausta maun mukaan.

Tarjoile chili con carne kulhossa crème fraîchen ja vastaleivotun pannuleivän kera.

Pannuleipä

Kaada vettä kulhoon ja sekoita hiiva siihen. Lisää valkoiset vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää kerma, sokeri, suola ja vehnäjauhot (säästä hiukan vehnäjauhoja). Käännä taikina hyvin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 4 osaan ja kaulitse pyöreiksi levyiksi (n. 20 cm halkaisijaltaan.) Aseta taikinalevyt kuumalle pannulle ja paista leipiä korkeassa lämpötilassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.