Mustikkakakku

Mustikkakakku

20 minuuttia
Kesän kaunein mustikkakakku syntyy hetkessä valmiista kakkupohjasta. Mustikkakakku saa kruununsa tuoreista mustikoista ja syötävistä kukista.
https://www.arla.fi/reseptit/mustikkakakku/

Tee näin:

  • Mustikkakakku valmistuu nopeasti valmiista kakkupohjasta. Leikkaa kakkupohja vaakasuunnassa kolmeen osaan.
  • Varaa koristeluun 1/3 valkosuklaasta. Raasta loput, 2/3 valkosuklaasta.
  • Vatkaa kerma kevyesti. Vatkaa sitten crème fraîche, raastettu suklaa, raastettu sitruunankuori ja mustikkajauhe kerman sekaan.
  • Soseuta 250 g mustikoista. Ota puolet kermavaahtoseoksesta täytteeksi ja säästä toinen puolikas mustikkakakun päälle.
  • Kokoa mustikkakakku. Laita kakkupohjan alin kerros tarjoilulautaselle ja levitä mustikkasosetta ja kermavaahtoseosta kakkupohjan päälle. Aseta täytteen päälle seuraava kakkupohjakerros.
  • Levitä täytteitä toisen kakkupohjan päälle ja aseta päällimmäiseksi viimeinen kakkupohjakerros. Levitä loput kermavaahdosta mustikkakakun päälle ja reunoille.
  • Koristele mustikkakakku lopuilla mustikoista, valkosuklaalla ja tuoreilla mintunlehdillä.
  • Viimeistele mustikkakakku syötävillä kukkasilla.
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
1
Täyte
Valkosuklaa
100 g
3 dl
300 g
Sitruunankuori
1
Mustikkajauhetta
2 tl
Mustikoita
350 g
Mintunlehtiä
Syötäviä kukkia