
Mustikkakakku
Ihana ja herkullinen mustikkakku syntyy käden käänteessä reseptillämme.
Ainekset
Reseptistä valmistuu 10 palaa
- 1 valmis kakkupohja
Täyte
- 250 g pakastemustikoita
- ½ rkl sokeria
-
5 dl Arla kuohukermaa
- 1 dl punaviinimarjahyytelöä
- 100 g mantelimassaa
Tee näin:
Tee näin:
Sulata mustikat ja sekoita sokeri joukkoon. Vaahdota kerma. Sulata hyytelö kattilassa miedolla lämmöllä. Laita kakkupohjan alin kerros vadille ja levitä sulatettu hyytelö kakkupohjan pinnalle. Sivele 1/3 kermasta päälle. Aseta päälle seuraava kakkupohjakerros. Revi mantelimassa ja sekoita se pieneen kermamäärään. Levitä seos kakkupohjan päälle. Aseta päällimmäiseksi viimeinen kakkupohjakerros. Sivele kermaa kakun pinnalle ja reunoille. Koristele mustikoilla ja lopulla kermavaahdolla.