Muffinssikakku

Muffinssikakku

60+ min
Muffinssit nousevat uudelle tasolle kakun muodossa. Muffinssikakku on myös näppärä tarjottava juhlissa. Helppo kuorrute säilyy kauniina kesäisenäkin juhlapäivänä!
https://www.arla.fi/reseptit/muffinssikakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 C asteeseen. Asettele paperivuoat muffinssipellin syvennyksiin.
  • Sekoita muffinssien kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat ja maito.
  • Lisää kuivat aineet nesteeseen siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
  • Kääntele vadelmat taikinan joukkoon.
  • Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia. Nosta valmiit muffinssit heti pelliltä jäähtymään.
  • Valmista seuraavaksi kuorrute. Lämmitä voita mikrossa, kunnes se on aivan pehmeää, mutta ei sulaa.
  • Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Jaa kuorrute kolmeen kulhoon ja värjää elintarvikeväreillä.
  • Siirrä vihreä kuorrute pursotinpussiin, jossa on lehtitylla.
  • Siirrä sininen ja pinkki kuorrute pursotinpusseihin, joissa on tähtityllat.
  • Pursota kukkia muffinssien päälle ja asettele muffinssit tarjoilualustalle. Pursota kukkien sekaan lehtiä.
  • Tarjoile valmis muffinssikakku huoneenlämpöisenä, jotta kuorrute pysyy pehmeänä.
Valmis!
Vinkki

Voit valmistaa muffinssit jo juhlia edeltävänä päivänä ja koristella ennen juhlia. Käytä mielikuvitustasi muffinssien koristelussa!

Ainekset

Vadelmamuffinssit
Vehnäjauhoja
3 dl
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
150 g
Kananmunia
2
1 dl
Pakastevadelmia
3 dl
Kuorrute
400 g
Tomusokeri
4 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Elintarvikevärejä (pinkkiä, sinistä, ja vihreää)
Lisää herkullisia ideoita