Champagne cupcakes eli samppanjamuffinssit

Champagne cupcakes eli samppanjamuffinssit

Champagne cupcakes eli samppanjamuffinsit sopivat elegantisti niin arjen herkutteluhetkiin kuin juhlien jälkiruokapöytään.
https://www.arla.fi/reseptit/champagne-cupcakes-eli-samppanjamuffinssit/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Valmistele muffinssivuoat muffinssipellille.
  • Sekoita voi ja sokeri kevyesti kuohkeaksi.
  • Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan sekoittaen sekä vaniljauute.
  • Sekoita mukaan samppanja.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä suola erillisessä kulhossa.
  • Sekoita nämä märkien aineiden kanssa, mutta varo sekoittamasta niitä liikaa.
  • Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin, jokainen noin 2/3 täytettynä.
  • Paista 18–20 minuuttia. Kokeile hammastikulla, että taikina on kypsää. Työnnä hammastikku keskelle muffinssia ja katso ettei taikinaa tartu tikkuun.
  • Anna muffinssien jäähtyä ja valmista tällä aikaa kuorrute. Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä huoneenlämpöinen voi ja vanilja keskenään kuohkeaksi.
  • Lisää sekaan samppanja ja sekoita.
  • Tämän jälkeen lisää tomusokeria pari desiä kerrallaan ja sekoita. Lisää tomusokeria, kunnes koostumus on sopiva.
  • Värjää seos lisäämällä pari tippaa väriainetta.
  • Valitse haluamasi pursotinpää. Kuvan muffinsseissa on käytetty isoa tähtityllaa. Täytä pursotinpussi kuorrutteella ja kuorruta champagne cupcakesit.
Valmis!
Vinkki

Elintarvikevärejä saa ostettua leivontapuodeista sekä hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Ainekset

Ainekset muffinssipohjaan
200 g
Sokeria
2½ dl
Vaniljauutetta
1 tl
Isoa kananmunia
3
Rosé-shamppanjaa tai kuohuviiniä
2½ dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Suolaa
½ tl
Ainekset kuorrutukseen
250 g
Kg tomusokeri
1
Vaniljauutetta
1 tl
Rosé-shamppanjaa tai kuohuviiniä
1 dl
Pinkkiä pastaväriä esim. Rainbow Dust ProGel
Lisää herkullisia ideoita
Muffinssikakku
60+ min
Muffinssikakku
(5)